Det Politiske Akademi har modtaget et ’overvældende antal’ ansøgninger, men mangler stadig kvinder og etniske minoriteter

Flest i hovedstadsområdet og Århus vil gerne bruge en weekend sammen med en flok politiske superstjerner for at udforske mulighederne for et liv i politik. Akademiets stiftere er ovenud tilfredse med interessen, men havde gerne set et ansøgerfelt med endnu mere diversitet.

Olav Hesseldahl er blandt andet ophavsmand til Ungdommens Folkemøde - nu står han som direktør for Det Politiske Akademi som tovholder for processen med at udvælge 30 politisk engagerede danskere, som skal have et ekstra skud motivation til at forfølge tanken om et liv i politik.
Olav Hesseldahl er blandt andet ophavsmand til Ungdommens Folkemøde - nu står han som direktør for Det Politiske Akademi som tovholder for processen med at udvælge 30 politisk engagerede danskere, som skal have et ekstra skud motivation til at forfølge tanken om et liv i politik.Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

120 danskere havde ved ansøgningsfristen mandag meldt sig på banen som interesserede i en af de 30 pladser på Det Politiske Akademi – et tværpolitisk projekt, som skal lokke flere forskellige mennesker til at gå ind i politik.

{{toplink}}
Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Akademiet er stiftet af en gruppe nuværende og tidligere toppolitikere og demokratieksperter og vil konkret ’tilbyde sparring og netværk til mennesker, der seriøst overvejer at stille op som politiker.’ Det skal foregå henover en weekend i efteråret.  

0:000:00