Analyse af 
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Et år med SVM: Regeringen er kommet godt fra start med at indfri løfter til civilsamfundet. Der er dog stadig langt til jubel ved målstregen  

SVM-regeringen markerede allerede i regeringsgrundlaget en tydelig og positiv position i forhold til civilsamfundet. Ikke mindst med en række konkrete løfter. Men hvordan er det gået med at indfri dem?

Med Venstres Anni Matthiesen og Moderaternes Rosa Eriksen på hver side af S-socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil stod regeringspartierne i front, da SSA-aftalen for næste år blev præsenteret. I aftalen indgik en formulering som blev en af de vigtigste politiske signaler i SVM-regeringens første år.  
Med Venstres Anni Matthiesen og Moderaternes Rosa Eriksen på hver side af S-socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil stod regeringspartierne i front, da SSA-aftalen for næste år blev præsenteret. I aftalen indgik en formulering som blev en af de vigtigste politiske signaler i SVM-regeringens første år.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Der var ægte juleglæde i hjerterne af civilsamfundets aktører, da SVM-regeringen for et år siden præsenterede regeringsgrundlaget.  

Og efter det første regeringsår er der grund til at være optimistisk – om end ikke endnu næsegrus bifaldende – over den hidtil demonstrerede handlekraft bag de bevingede ord.

Den nok vigtigste etapesejr blev vundet i slutningen af året, da SSA-aftalen landede. Aftaleteksten beskrev i hvert fald en hensigt om at etablere den kriteriebaserede model for grundfinansiering til frivillige sociale organisationer, der har været efterspurgt siden satspuljens nedlæggelse i 2019.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00