Indirekte pres fra FN, alliancer og bilaterale møder – sådan har civilsamfundsorganisationer skubbet på for en racismehandlingsplan

Den gode nyhed er, at det bestemt er muligt at få danske politikere til at mødes med civile aktører, som har presserende emner på dagsordenen. Nogle aktører har dog deres grunde til at vælge andre håndtag at hive i for at fremme den samme sag: bekæmpelse af racisme. Læs her, hvordan begge veje kan føre til resultat.

Der kan - trods den korte fysiske afstand - være langt fra at stå og demonstrere for en sag uden for Christiansborg og til at føle, at man som civil aktør får sit budskab igennem. Her demonstreres mod EU-dom om tørklædeforbud i juli 2021. Men der findes veje ind - mød her to organisationer, der har fundet hver deres. 
Der kan - trods den korte fysiske afstand - være langt fra at stå og demonstrere for en sag uden for Christiansborg og til at føle, at man som civil aktør får sit budskab igennem. Her demonstreres mod EU-dom om tørklædeforbud i juli 2021. Men der findes veje ind - mød her to organisationer, der har fundet hver deres. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Et trefoldigt hurra og anden verbal begejstring har i indeværende uge prydet mange organisationers SoMe-konti.

Anledningen er den handlingsplan mod racisme, som regeringen og finanslovspartierne præsenterede mandag.

Mino Danmark er blandt de civile aktører, som i ugens løb har jublet på SoMe over den nyligt indgåede aftale om en handlingsplan mod racisme.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00