Snart kan du læse bæredygtig ledelse på DTU – og måske få løst din virksomheds dilemma

DTU har sammen med Lederne fået akkrediteret en ny masteruddannelse i bæredygtig ledelse. Målgruppen er ledere i både det private, det offentlige og civilsamfundet. Altinget har talt med uddannelsens akademiske leder, Salla Laasonen, og en professor i virksomhedsetik fra Roskilde Universitet.

Det kommende byggeri af en kunstig ø ved København, Lynetteholmen, er ifølge professor i virksomhedsetik ved Roskilde Universitet Jacob Dahl Rendtorff et godt eksempel på et projekt, der kunne have haft gavn af bæredygtig ledelse. Det bliver blandt andet kritiseret for at kunne skade havmiljøet. På billedet bliver en demonstrant ført væk, idet politikerne og direktøren for By & Havn tager første spadestik.*
Det kommende byggeri af en kunstig ø ved København, Lynetteholmen, er ifølge professor i virksomhedsetik ved Roskilde Universitet Jacob Dahl Rendtorff et godt eksempel på et projekt, der kunne have haft gavn af bæredygtig ledelse. Det bliver blandt andet kritiseret for at kunne skade havmiljøet. På billedet bliver en demonstrant ført væk, idet politikerne og direktøren for By & Havn tager første spadestik.*Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun Westh

Virksomhedsledere ville for 15 år siden have haft travlt med at komme ud af døren, hvis Salla Laasonen havde stillet sig op for at tale om bæredygtighed.

”De ville spørge, hvorfor de dog skulle spilde tid på det,” siger Salla Laasonen, der er akademisk leder for DTU’s kommende masteruddannelse i bæredygtig ledelse.

I dag presser klimakrisen på, og tonen er en helt anden.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00