Om  
Katja Moesgaard

Tidligere topchef for DBU bliver administrerende direktør for VisitDenmark

Katja Moesgaard har været administrerende direktør for DBU og vicedirektør for F.C. København. Hun tiltræder rollen som øverste direktør hos VisitDenmark.

Katja Moesgaard, der er tidligere adm. direktør for DBU, bliver adm. direktør for VisitDenmark.
Katja Moesgaard, der er tidligere adm. direktør for DBU, bliver adm. direktør for VisitDenmark.Foto: VisitDenmark
Lærke Møller Hansen

Fra fodbold til turisme.

Katja Moesgaard har i en årrække beskæftiget sig i ledende roller, hvor omdrejningspunktet har været fodbold. Nu vender hun sig mod et helt andet område – nemlig turismen.

Hun er VisitDenmarks nye administrerende direktør.

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse, som er Danmarks officielle turismeorganisation.

”Med Katja får vi en stærk CEO, der bl.a. har dybe rødder fra marketing, branding og kommerciel forretningsforståelse og samtidig også har værdifulde erfaringer med at drive forretningsaktiviteter i et omfattende stakeholderlandskab,” oplyser VisitDenmarks formand, Niels Jørgen Jensen. 

Hun er blevet udvalgt i et felt af kandidater på over 100 profiler.

Den røde tråd

Det står tydeligt, at sport og særligt fodbold binder den røde tråd i Katja Moesgaards karriere.

Hun er en erfaren leder, der blandt andet har haft sæde i DBU og F.C. København som henholdsvis administrerende direktør og vicedirektør.

Samtidig har hun holdt snor i fodbold og sportens verden gennem en række bestyrelsesposter hos Fodboldfonden, Lokale og Anlægsfonden, North Esports og AGF Fodbold. Sidstnævnte er hun stadig aktiv i.

Den nyvalgte direktør ser sit nye job som et spændende nationalistisk projekt, hun glæder sig til at tage del i og drager en parallel til sportens verden.

”Først og fremmest er jeg utrolig stolt og glad over, at VisitDenmarks bestyrelse har valgt mig som den nye CEO. Nu har jeg bevæget mig meget i sportens verden, og hvis jeg skal bruge en metafor, er det at arbejde for VisitDenmark lidt ligesom at spille for sit eget land,” udtaler hun.

Moesgaard kommer desuden med mange års national og international erfaring inden for ledelse, forretningsudvikling, offentlige og private partnerskaber, sport og kultur, medier og digital udvikling, kommunikation, branding, organisationsudvikling, rettigheder og forhandling.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Katja Moesgaard

Administrerende direktør, VisitDenmark
cand.merc.jur.

0:000:00