Anerkendt terrorforsker bliver bestyrelsesformand for Nordic Safe Cities

Anja Dalgaard-Nielsen, der er chef for Institut for Strategi på Forsvarsakademiet, er udpeget til bestyrelsesformand i non-profit organisationen Nordic Safe Cities.

Anja Dalgaard-Nielsen
Anja Dalgaard-Nielsen (47) Chef, Institut for Strategi, Forsvarsakademiet, Professor II, Universitetet i Stavanger, formand, Tænketanken Ret&Sikkerhed, bestyrelsesmedlem, Institut for fremtidsforskning, affiliate, Stanford University, fhv. chef, Forebyggende Sikkerhed, PET

Tidligere afdelingschef i Politiets Efterretningstjeneste, Anja Dalgaard-Nielsen, skal fremover sidde i spidsen for bestyrelsen i Nordic Safe Cities. 

Det skriver organsationen i en pressemeddelelse. 

"I de nordiske lande har vi unikke forudsætninger for at forebygge voldelig ekstremisme. Vi lever i velfærdsstater med kapable myndigheder og vi har tillid til hinanden og til myndighederne," siger Anja Dalgaard-Nielsen og fortsætter:

"Men de ekstremistiske bevægelser tilpasser sig hele tiden og ekstremistiske ideologier respekterer ingen grænser. Derfor er et samarbejde som det, der foregår i Nordic Safe Cities så afgørende. Vi skal holde sammen i Norden og vi skal hele tiden udfordre os selv og hinanden til at tænke nyt i den forebyggende indsats. Det er et kæmpe privilegium at få lov at være en del af den indsats."

Lokal modstandskraft
Nordic Safe Cities er en non-profit organisation, stiftet af Nordisk Ministerråd i 2016. I dag fungerer det som en selvstændig organisation. 

"Jeg er enormt glad for at, vi har kunnet tiltrække en stor kapacitet som Anja Dalgaard-Nielsen til at lede og udvikle vores alliance de kommende år. Anja kan med sin forskning, indsigt og praktiske erfaring bidrage til at pege på de nye veje, der skal til for at skabe den lokale modstandskraft mod ekstremismen, der er så afgørende i byernes forebyggelsesarbejde," siger Nordic Safe Cities' stifter og direktør, Jeppe Albers. 

Anja Dalgaard-Nielsen er chef for Institut for Strategi på Forskningsakademiet. Hun er ligeledes Professor ved Universitetet i Stavanger og "affiliate" ved Stanford University’s Center for International Security and Cooperation. Hun er formand for tænketanken Ret & Sikkerhed og sidder i bestyrelsen for Institut for Fremtidsforskning.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal