Folkemøde-debatter nedprioriterer danskernes foretrukne verdensmål

OPTÆLLING: Danskerne har en forkærlighed for verdensmål, som støtter grøn omstilling, mens folkemødebatternes SDG-topscorer er sundhed og trivsel. Hverken danskerne eller organisationerne har ligestilling som en stærk prioritet.

Mens danskerne primært støtter verdensmål om grøn energi, har folkemødedebatterne størst fokus på sundhed.

En måling foretaget af Ipsos for Operate viser, at 45 procent af danskerne har mål 13, klimaindsats, blandt deres fem vigtigste mål. Dermed er målet klimaindsats topscoreren - en teskespids foran målet bæredygtig energi på 44 procent.

På Folkemødet er tallene noget anderledes. Her er topscorerens mål tre sundhed og trivsel, som 27 procent af debatterne har fokus på. Til gengæld har kun 12 procent fokus på klimaindsats, mens blot fire procent af arrangementerne handler om bæredygtig energi.

 

Det overrasker dog ikke Operates seniorkommunikationsrådgiver Anthon A. Nødskov, at der er en diskrepans mellem befolkningens og folkemødedebatternes prioriteter. 

"Man kan se, at interesseorganisationer fylder meget på folkemødet og en stor del af dem beskæftiger sig med sundhed. Så i den forstand er det ikke overraskende, at lige præcis det verdensmål fylder så meget blandt eventene," siger han.

Samtidig mener kommunikationsrådgiveren, at bæredygtighedsdagsordenen mangler at slå igennem inden for eksempelvis sundhed og socialområdet, hvilket afspejles i folks besvarelser.

"Jeg tror, danskerne ser verdensmålene som klimamål, fordi samtalen om bæredygtighed i meget høj grad sammenkædes til den grønne omstilling," siger Anthon A. Nødskov.

Til gengæld studser Anthon A. Nødskov over, at ligestilling blot er i fokus i syv procent af folkemødedebatterne, ligesom det kun er blandt de foretrukne mål hos 16 procent af danskerne.

"Jeg er overrasket over, at ligestilling mellem kønnene fylder relativt lidt både for organisationer og danskerne. Jeg havde troet, at det lå højere, fordi det er relevant at tale om for både uddannelsesinstitutioner, virksomheder, fagforeninger og de politiske organisationer," siger han.

Forrige artikel Her er Altingets tætpakkede program for Folkemødet 2019 Her er Altingets tætpakkede program for Folkemødet 2019 Næste artikel Folkemødeklar: Ti analoge råd fra den digitale ekspert Folkemødeklar: Ti analoge råd fra den digitale ekspert
Folkemødeklar: Ti analoge råd fra den digitale ekspert

Folkemødeklar: Ti analoge råd fra den digitale ekspert

#FMDK: Har I fået bestilt de nye visitkort, planlagt den hæsblæsende debat og gjort klar til en SoMe-storm med vilde videoer, så har I forberedt jer helt forkert til årets folkemøde. Det mener den digitale ekspert Benjamin Rud Elberth, der her kommer med ti gode råd til et folkemøde nede i gear.

5 råd: Få adgang til pressen på Folkemødet

5 råd: Få adgang til pressen på Folkemødet

OMTALE: Folkemødet giver dig fire dage i juni, hvor du står ansigt til ansigt med pressen. Men hvordan skal du henvende dig med den gode historie? Det får du fem bud på her.

Fem ngo'er laver guide for bedre succes med strategiske partnerskaber

Fem ngo'er laver guide for bedre succes med strategiske partnerskaber

GUIDE: Hvis ngo’erne vil indgå stærke partnerskaber med virksomheder, skal de kommunikere bedre og tale ind i virksomhedernes forretningsforståelse. Det mener fem danske ngo’er, som sammen med eksperter i partnerskaber har lavet en guide, der skal hjælpe ngo’er til at indgå bedre partnerskaber med virksomheder.

Skyd partnerskabet i gang med et pilotprojekt

Skyd partnerskabet i gang med et pilotprojekt

GUIDE: Hvordan sikrer man, at et strategisk partnerskab mellem en virksomhed og en civilsamfundsorganisation bliver en succes og ikke ender med at være skønne, spildte kræfter? Et pilotprojekt kan hjælpe med at afgøre, om partnerskabet er indsatsen værd. Her får du gode råd til, hvordan du kan starte med et pilotprojekt.

Kom godt i gang med sociale investeringer trin for trin

Kom godt i gang med sociale investeringer trin for trin

GUIDE: De første danske pilotprojekter med sociale investeringer er sat i søen. Her får du en trin for trin-guide med gode råd til, hvordan man kommer godt i gang fra en investor og en kommune, som har kastet sig ud i det største sociale investeringspartnerskab i Danmark.

Syv gode råd: Sådan undgår små fonde irrelevante ansøgninger

Syv gode råd: Sådan undgår små fonde irrelevante ansøgninger

KOMMUNIKATION: Alt for mange små fonde bruger for mange ressourcer på at behandle ansøgninger, der ikke er relevante for deres formål. Skarpere kommunikation kan ifølge projektleder hos Grant Compass Tine Brodersen reducere irrelevante ansøgninger med op til 40 procent. Her giver hun små fonde syv gode råd til bedre kommunikation.

Til små fonde: Sådan tackler I de ekstremt lave renter

Til små fonde: Sådan tackler I de ekstremt lave renter

LAVE RENTER: Mens mange jubler over de ekstremt lave renter i disse år, er tusindvis af små private fonde i krise. De lave renter betyder nemlig, at små fondes afkast er markant reduceret. Advokat Anker Laden-Andersen kender problematikken alt for godt. Her kommer hans gode råd til at tackle de lave renter.