Folkemøde-debatter nedprioriterer danskernes foretrukne verdensmål

OPTÆLLING: Danskerne har en forkærlighed for verdensmål, som støtter grøn omstilling, mens folkemødebatternes SDG-topscorer er sundhed og trivsel. Hverken danskerne eller organisationerne har ligestilling som en stærk prioritet.

Mens danskerne primært støtter verdensmål om grøn energi, har folkemødedebatterne størst fokus på sundhed.

En måling foretaget af Ipsos for Operate viser, at 45 procent af danskerne har mål 13, klimaindsats, blandt deres fem vigtigste mål. Dermed er målet klimaindsats topscoreren - en teskespids foran målet bæredygtig energi på 44 procent.

På Folkemødet er tallene noget anderledes. Her er topscorerens mål tre sundhed og trivsel, som 27 procent af debatterne har fokus på. Til gengæld har kun 12 procent fokus på klimaindsats, mens blot fire procent af arrangementerne handler om bæredygtig energi.

 

Det overrasker dog ikke Operates seniorkommunikationsrådgiver Anthon A. Nødskov, at der er en diskrepans mellem befolkningens og folkemødedebatternes prioriteter. 

"Man kan se, at interesseorganisationer fylder meget på folkemødet og en stor del af dem beskæftiger sig med sundhed. Så i den forstand er det ikke overraskende, at lige præcis det verdensmål fylder så meget blandt eventene," siger han.

Samtidig mener kommunikationsrådgiveren, at bæredygtighedsdagsordenen mangler at slå igennem inden for eksempelvis sundhed og socialområdet, hvilket afspejles i folks besvarelser.

"Jeg tror, danskerne ser verdensmålene som klimamål, fordi samtalen om bæredygtighed i meget høj grad sammenkædes til den grønne omstilling," siger Anthon A. Nødskov.

Til gengæld studser Anthon A. Nødskov over, at ligestilling blot er i fokus i syv procent af folkemødedebatterne, ligesom det kun er blandt de foretrukne mål hos 16 procent af danskerne.

"Jeg er overrasket over, at ligestilling mellem kønnene fylder relativt lidt både for organisationer og danskerne. Jeg havde troet, at det lå højere, fordi det er relevant at tale om for både uddannelsesinstitutioner, virksomheder, fagforeninger og de politiske organisationer," siger han.

Forrige artikel Her er Altingets tætpakkede program for Folkemødet 2019 Her er Altingets tætpakkede program for Folkemødet 2019 Næste artikel Folkemødeklar: Ti analoge råd fra den digitale ekspert Folkemødeklar: Ti analoge råd fra den digitale ekspert
10 måder blockchain kan ændre civilsamfundet

10 måder blockchain kan ændre civilsamfundet

LISTE: Impact-investering, demokratisering af data og gratis velgørenhedsmidler. Altinget skaber her et overblik over de 10 mest iøjnefaldende muligheder, teknologien bringer med sig.

Sådan fremtryller Unicef velgørenhedsmidler ud af det blå

Sådan fremtryller Unicef velgørenhedsmidler ud af det blå

DIGITALT TRYLLERI: En platform, hvor man kan donere kryptovaluta til fattige børn helt gratis og en digital møntenhed, hvor værdien bestemmes af gode gerninger. Læs med om de største udfordringer, Unicef har løst med blockchain.

10 gode råd: Sådan taler du som NGO din sag over for magthavere

10 gode råd: Sådan taler du som NGO din sag over for magthavere

FORTALERVIRKSOMHED: Indtag ekspertrollen, udvis diplomatisk sans og tænk dig om, før du kontakter pressen. Sådan lyder nogle af de gode råd fra ærespræsident i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm og public affairs- og kommunikationsrådgiver Benny Damsgaard. 

Fortalervirksomhed: Sådan forbereder du din indsats trin for trin

Fortalervirksomhed: Sådan forbereder du din indsats trin for trin

GUIDE: Som NGO kan man arbejde strategisk med at påvirke politiske processer, uanset om de magthavere, man vil bearbejde, befinder sig i et tredjeverdensland, på Christiansborg eller i en rådhussal i Vestjylland. Her tegner partner i Strategihouse.dk Morten Ronnenberg Møller de overordnede linjer, når en organisation skal tilrettelægge sin fortalervirksomhed.

Er de frivilliges engagement blevet mere episodisk og mindre stabilt? Vi er gået til forskningen for at finde svar

Er de frivilliges engagement blevet mere episodisk og mindre stabilt? Vi er gået til forskningen for at finde svar

FORSKNINGSFORMIDLING: Ifølge Center for Frivilligt Socialt Arbejde er andelen af faste frivillige faldet de seneste to år, mens den episodiske frivillighed er vokset. Hvis danskernes frivillige engagement er i forandring, kan det få store konsekvenser for foreningslivet. Vi har derfor fået to professorer til at se nærmere på, om der faktisk er en tendens. “Det er nemt at gå med den pessimistiske fortælling. Spørgsmålet er bare, om det er rigtigt, for der er en alternativ mulighed for fortolkning,” siger Lars Skov Henriksen. 

Gå på opdagelse i over 560 publikationer med civilsamfundsforskning

Gå på opdagelse i over 560 publikationer med civilsamfundsforskning

DIGITALT OPSLAGSVÆRK: Civilsamfundets Videnscenter er i gang med at opbygge et digitalt opslagsværk over nordisk civilsamfundsforskning. Nu er den danske del af opslagsværket klar til brug. Men vi har brug for dine input, så vi kan gøre opbygning, søgemaskine og så videre så brugbare som muligt.

Ti gode råd: Sådan engagerer du unge frivillige

Ti gode råd: Sådan engagerer du unge frivillige

GODE RÅD: Unge er kreative, får et væld af originale ideer, og der er kort fra tanke til handling. Med andre ord en kæmpe ressource for civilsamfundet. Men hvordan engagerer man bedst en flygtig ungdomsgeneration, hvor også uddannelse, sociale medier og venner kæmper om deres opmærksomhed? Her får du ti gode råd.

Projekthåndbog til unge kulturskabere: Sådan skaber du det gode projektteam

Projekthåndbog til unge kulturskabere: Sådan skaber du det gode projektteam

BOGGUDDRAG:"HACK DET!" er en projekthåndbog til unge kulturskabere, som beskriver, hvordan kulturprojekter bevæger sig fra A til Z. Bogen indeholder en række værktøjer til projektledelse, ideudvikling, organisering, markedsføring m.m. Her får du et uddrag fra bogen om, hvordan man skaber et godt projektteam. 

Projekthåndbog til unge kulturskabere: Sådan bliver du bedre til ideudvikling

Projekthåndbog til unge kulturskabere: Sådan bliver du bedre til ideudvikling

BOGGUDDRAG:"HACK DET!" er en projekthåndbog til unge kulturskabere og beskriver, hvordan kulturprojekter bevæger sig fra A til Z. Bogen indeholder en række værktøjer i forhold til projektledelse, ideudvikling, organisering, markedsføring med mere. Her får du et uddrag fra bogen med værktøjer til ideudvikling.