Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

OVERBLIK: Jakob Ellemann-Jensen (V) skal i samråd om forurenede drikkevandsboringer. Men får også lov at søsætte nyt partnerskab, som skal modvirke oversvømmelse af danske havnebyer. Altinget guider til den kommende uge.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Klaus Ulrik Mortensen

En ny uge truer i en tid domineret af partiernes sommergruppemøder.

I fraværet af skemalagte politiske forhandlinger retter vi opmærksomheden mod fondsfinansieret havvandsbeskyttelse. En række fødevarerelaterede workshops. Og et samråd om den aktuelle debat om forurening af drikkevandsboringerne.

Mandag
Vi begynder ugen ved lystbådehavnen i Fredericia. Her præsenterer miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) et nyt partnerskab med Realdania, som skal hjælpe danske havnebyer til at forberede sig på fremtidens stormfloder.

”Byerne og det stigende havvand” er titlen på partnerskabet, som har til hensigt at støtte kommunale projekter, der skal beskytte byer mod havvand. I marinaen får ministeren selskab af Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard, samt administrerende direktør i Realdania, Jesper Nygård.

Læs mere her

En lille køretur mod syd til Sdr. Stenderup holder Teknologisk Institut og Foodnetwork temadag om klimavenlige alternativer til kød.

Størstedelen af de vegetariske plantebaserede alternativer til kød på det danske marked er baseret på importeret soya. Men i Sdr. Stenderup kan man som det eneste sted i Norden forarbejde planteproteiner som bønner og ærter til en kødlignende struktur.

På temadagen drøfter Karen Hækkerup, Landbrug og Fødevarer, Christian Rabjerg Madsen, MF (S), analysechef i Coop Lars Aarup og projektleder Rikke Miklos, Teknologisk Institut, forslag til løsninger inden for fremtidens bæredygtige fødevareproduktion og cirkulær økonomi i hele fødevaresektoren.

Onsdag
Dansk Industri har inviteret sin tyske pendant BDI til at løfte sløret for en analyse af Tysklands muligheder for at reducere CO2-udslippet. Analysen, som er udført af Boston Consulting, undersøger, hvordan man i Tyskland kan nå målet om en 80-95 procents CO2-reduktion i 2050.

0:000:00