Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

OVERBLIK: Ugen står i høj grad i madens tegn, men også spareplan i Naturstyrelsen, affaldsplaner og nye elmaster vil blive diskuteret. Og så er der vist noget med et finanslovsforslag.

Copenhagen Cooking & Food Festival løber af stablen denne uge, hvor miljø- og fødevareministeren også afholder fødevaretopmødet World Food Summit.
Copenhagen Cooking & Food Festival løber af stablen denne uge, hvor miljø- og fødevareministeren også afholder fødevaretopmødet World Food Summit.Foto: Copenhagen Cooking & Food Festivals
Sine Riis Lund

De madglade og fødevareinteresserede har noget at se frem til.

Ugen er nemlig spækket med prominente fødevaretalere, fælles middage og en stor fødevareudstilling i Bella Centret.

Men det, som formentlig kommer til at tage en stor del af den politiske dagsorden, er regeringens finanslovsforslag, som ventes at blive fremlagt torsdag.

Se, hvad der ellers foregår i ugen på det grønne område, her:
 
Mandag 
Vi lægger ud med maden. For mandag kickstartes Copenhagen Cooking & Food Festival, der hylder den københavnske gastro-scene og Danmark som madland. For eksempel vil der være VM i hotdog på Israels Plads, hvor miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) også efterfølgende vil deltage i et sammenskudsgilde for at fejre kulinarisk diversitet og mad som en grundlæggende kulturbærende rolle.

Læs mere om Copenhagen Cooking & Food Festival og de mange arrangementer her

Langt mindre fredeligt forventes det at blive i det vestjyske, nærmere bestemt Varde. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) holder sit andet borgermøde om nye store elmaster, der skal placeres i en 170 kilometers linjeføring fra Idomlund til grænsen.
Et af målene er at komme fra sort til mere grøn energi, men initiativet møder kras modstand blandt borgerne i de berørte områder.

Se invitationen til borgermødet her

Tirsdag 
Enhedslisten har kaldt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i samråd om de stillinger, der skal henholdsvis nedlægges i eller udliciteres fra Skov- og Naturstyrelsen. 
Tidligere i år præsenterede styrelsen en spareplan, hvor man gjorde klart, at man ville nedlægge 37 stillinger og over de kommende år skal udlicitere opgaver, der svarer til cirka 70 årsværk.  
Ministrene skal blandt andet orientere om baggrunden for nedskæringerne og udliciteringen og om konsekvenserne for ansatte og skovdrift. 

Find frem til samrådet her
 
Den næste nationale affaldsplan er blevet udskudt og ventes nu først at være klar i 2020. Det skaber et limbo for kommunerne, der dog har muligheden for også at udskyde deres nye lokale affaldsplaner. Men hvordan udarbejder man en dynamisk plan, der er holdt frem mod 2020, og hvilke mål skal man stile efter? Det er blandt de spørgsmål, der vil blive diskuteret på en konference afholdt af foreningen Dansk Kompetencecenter for Affald (DAKOFA).

0:000:00