Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Ministrene skal afsted til årets sidste rådsmøder i EU, og så er Folketinget samlet til slutspurt i lovbehandlingen inden juleferien. Få et overblik over ugen her.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix (arkiv)
Morten Øyen

I den kommende uge står den blandt andet på ålefiskeri, finanslov, nedsættelse af elvarmeafgiften og en mindre grønne check.

Det ikke ligefrem dufter af jul, men når ugen er omme, så er det alligevel der, vi er.

Og på sin egen måde afspejler det sig også i den politiske grønne kalender, for op til jul er der traditionen tro godt gang i lovmøllen i Folketinget og afgange til årets sidste rådsmøder i EU.

Mandag og tirsdag mødes EU’s miljø- og fødevareministre over to dage, hvor det står på fiskerimuligheder i Atlanterhavet og Nordsøen, fremtiden for den fælles landsbrugspolitik og EU’s bioøkonomiske strategi.

Sidste år var der på et tilsvarende møde stort ståhej om lange forhandlinger om ålefiskeriet – og i år er der præcis det, den danske delegation med fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) i spidsen forventer igen. EU-Kommissionen har foreslået en tre-måneders lukkeperiode for ålefiskeriet, men det, mener ministeren, er en dårlig løsning.

Det kan du læse om her.

I folketingssalen er der tirsdag til gengæld lagt op til en række 3. behandlinger, der er værd at holde øje med.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har lov om strategisk planlægning for landsbyer, planlægning i områder belastet af lugt, støv eller anden luftforurening, helårsbeboelse i sommerhuse på Læsø, ekspropriation til virkeliggørelse af lokalplaner, havplanlægning for transportinfrastruktur m.v.

Se mere her og her.

0:000:00