Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Udledning af kvælstof og drivhusgasser, lukkelov og Radius-salg er blandt emnerne, når Folketingets politikere tørner sammen denne uge til samråd og behandling af både lov- og beslutningsforslag.

Torsdag er der samråd, hvor miljø- og fødevareministeren og energi-, forsynings- og klimaministeren skal redegøre for, hvad effekten af klima- og luftudspillet samt fødevare- og landbrugspakken er for landbrugets samlede udledning af drivhusgasser.
Torsdag er der samråd, hvor miljø- og fødevareministeren og energi-, forsynings- og klimaministeren skal redegøre for, hvad effekten af klima- og luftudspillet samt fødevare- og landbrugspakken er for landbrugets samlede udledning af drivhusgasser.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau/Scanpix
Sine Riis LundFreja Søgaard

Godmorgen, og velkommen til en uge, hvor der vil være skarpe politiske markeringer.

Politikerne skal debattere emner som luft- og klimaudspil, gødskningslov, kødafgift, Radius-salg og lukkelov.

Men der vil også være mulighed for at tage til konferencer og blive klogere på eksempelvis seneste nyt på plastfronten og landets omstilling af fjernvarmesystemet.

Dyk selv ned i ugens program her: 

Mandag
Aarhus Universitet afholder en konference om FN's 17 verdensmål, hvor et tema er partnerskaber for bæredygtighed.
Seniorforsker Uffe Jørgensen vil holde et oplæg om behovet for et nyt paradigme mod et biobaseret samfund. Andre oplægsholdere er Connie Hedegaard, tidligere EU-klimakommissær, og Steen Hildebrandt, professor ved Aarhus Universitet og formand for 2030-panelet.

Find flere oplysninger her.

Politiken afholder en debat om ny miljøaktivisme med Den Grønne Studenterbevægelse, der blev stiftet i foråret 2018. Der skal diskuteres håbefulde løsninger med blandt andre Torsten Bøgh Thomsen, som er økofilosofisk ekspert og adjunkt på Syddansk Universitet.

Læs mere her.

Tirsdag 
Enhedslisten ønsker med et beslutningsforslag i hånden at pålægge regeringen at give Energinet lovhjemmel og politisk opbakning til at købe Radius i det tilfælde, at en tilfredsstillende køber ikke kan findes. Det skal ske for at sikre, at et eventuelt salg af Ørsteds datterselskab Radius skal garantere forsyningssikkerhed og national sikkerhed. Enhedslisten frygter, at eldistributionsnettet ellers blot vil blive drevet og udviklet for at sikre et økonomisk overskud til ejere uden for kundekredsen.

0:000:00