Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Ugen byder på grønt samarbejde med Holland, høring om spildevand, klimakonference i Videncenter for Dyrevelfærd, webinarer og udvalgsmøder. Og så selvfølgelig amerikansk valg. Få dit grønne overblik her.

Foto: Brian Snyder/Reuters/Ritzau Scanpix
Birk Sebastian Kotkas

Godmorgen og velkommen til en ny uge i dansk politik, som byder på en række konferencer, webinarer og andre grønne arrangementer.

MANDAG
Digital businesskonference om grøn energi i Danmark og Holland. Kronprins Frederik står for den officielle åbning af konferencen, der blandt andet byder på paneldebat med klima- energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen og Marjan van Loon, der står i spidsen for Shell Nederland.

Læs mere her

TIRSDAG
Tirsdag er der fuldt program på Christiansborg med møde i salen og spørgetime. Og så er det den store valgdag i USA. 

Amerikanerne går til valg, hvor det altoverskyggende spørgsmål er, hvem der bliver USA's præsident de næste fire år: Donald Trump eller Joe Biden?

Da Trump blev valgt i 2016, gik der ikke lang tid, før han trak USA ud af den globale Paris-klimaaftale. Vinder Biden forventer mange, at det blandt andet vil med føre en anden amerikansk klimapolitik.

I den forbindelse ved det amerikanske valg holdes der valgaftner rundt omkring i Danmark. Blandt andet på Nationalmusset, hvor eksperter, historikere nuværende og tidligere ministre, debattører og kulturpersonligheder diskuterer, hvilken betydning præsidentvalget får for amerikanerne, for Danmark og det øvrige Vesten.

Klokken 13 er der møde i folketingssalen, hvor der er udvidet spørgetime med Statsminister Mette Frederiksen. 

Klokken 15 er udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og miljøminister Lea Wermelin (S) kaldt i samråd om eksporten af ukrudtsmiddel til udviklingslande. Ministrene skal svare på, hvordan denne eksport af ukrudtsmidler, der er forbudt i EU, kan stoppes.

0:000:00