Nyt debatpanel på Altinget | Energi & Klima

DEBAT: Et nyt debatpanel er klar til at sætte gang i energi- og klimadebatten på Altinget. Mød panelets nye deltagere her.
Peter Baggesgaard Hansen

Altinget | Energi & Klima byder på et nyt debatpanel, som i de kommende måneder vil sætte gang i debatten. Og der er nok at tage fat på. Regeringens arbejdsprogram lancerede en ambitiøs vision på energi- og klimaområdet:

"I 2020 skal Danmark være blandt de tre mest energieffektive lande i OECD. Samtidig skal Danmark være blandt de tre lande i verden, der løfter sin vedvarende energi-andel mest frem mod 2020."

Med landbrugspakken er debatten om brugen af biomasse højt på den energipolitiske dagsorden, så der synes at være rigeligt med udfordringer på det klima- og energipolitiske område i 2010. Vi ser frem til debat om alle områdets aspekter, både stort og småt.

De fire deltagere i det nye debatpanel:

Per Dalgaard har repræsenteret Dansk Folkeparti i Folketinget fra 2001 til 2005 og igen fra 2009, da han afløse Morten Messerschmidt, da denne blev valgt til EU-Parlamentet. Han er partiets energiordfører.

Foto:
Foto:

Mette Gjerskov har repræsenteret Socialdemokraterne i Folketinget siden 2005. Hun er partiets klimaordfører og er medlem af Miljø- og Planlægningsudvalget og Energiudvalget.

Jørgen Abildgaard er direktør i konsulentvirksomheden Econ Pöyry, der er et konsulentfirma, som arbejder med miljø- og klimaløsninger over hele verden.

Foto:
Foto:

Tarjei Haaland har været i Greenpeace siden 1992 og er oprindeligt bachelor i geologi/geografi. Han arbejder med klima, energi, atomkraft, biobrændsler, beskyttelse af ozonlaget og udfasning af stærke drivhusgasser (Greenfreeze-kampagnen).

Tak til alle fire deltagere.

0:000:00