Medlemseksplosion i Liberal Alliance

LIBERAL ALLIANCE: Medlemstallet hos Liberal Alliance er gået frem med 16 pct. på blot fire dage. Partiet har nu rundet 3000 medlemmer.
Liberal Alliance har nu rundet 3.000 medlemmer.
Liberal Alliance har nu rundet 3.000 medlemmer.Foto: www.liberalalliance.dk
Niels Th. Dahl

Medlemmerne strømmer til Liberal Alliance oven på partiets succes i meningsmålingerne og det netop afholdte landsmøde.

Siden weekenden er partiets medlemstal steget med mere end 400 og ligger i skrivende stund på 3.037. Det er en stigning på mere end 16 pct. på kun fire dage.

"Lige i øjeblikket får vi et nyt betalende medlem hvert femte minut i dagtimerne. Det er det vildeste, jeg har set i det halvandet år, jeg har været med i partiet," siger partiets medlemsansvarlige Jeanette Lynel.

LA høster borgerlige vælgere
Liberal Alliance er efter lang tids ørkenvandring i tre forskellige meningsmålinger i de seneste uger for første gang blevet spået et valgresultat over spærregrænsen og dermed en plads i Folketinget. Tilsyneladende er der først og fremmest tale om vælgere fra de kriseramte regeringspartier, der har fået øjnene op for den reformivrige alliance - og det er da også herfra, de fleste nye medlemmer kommer. 

Fakta

FAKTA:

Liberal Alliance havde inden landsmødet i lørdags ca. 2.600 medlemmer.
I dag onsdag nåede medlemstallet 3.037 medlemmer.

Til sammenligning har Dansk Folkeparti godt 10.000 medlemmer, SF godt 17.000 og Venstre og Socialdemokraterne hver ca. 50.000.

"Ud over traditionelle borgerlige vælgere får vi også en hel del indmeldelser fra folk i erhvervslivet, som ikke har været politisk aktive før, men som har været imponerede over, at vi er holdt ved. Men sågar også folk fra Socialdemokraterne og SF, som synes, det er rigtigt, hvad vi siger om at genvinde respekten for den offentlige sektors faglighed," siger Liberal Alliances leder Anders Samuelsen.

Oven på landsmødet i weekenden lancerede Liberal Alliance en kampagne under navnet "meld dig gratis ind", der løb i 48 timer. Den har givet omkring 250 medlemmer, men kan altså ikke forklare hele medlemsfremgangen.

Lige i øjeblikket får vi et nyt betalende medlem hvert femte minut i dagtimerne.

Jeanette Lynel
Medlemsansvarlig, Liberal Alliance

Ikke som Ny Alliance
Anders Samuelsen har tidligere oplevet de euforiske første dage i Ny Alliances levetid, hvor medlemmerne strømmede til i tusindtal hver dag. Det er Liberal Alliance meget langt fra - men det er også godt, siger Samuelsen:

"Det er enormt vigtigt, at det foregår på en organisk måde. Folk skal melde sig ind, fordi de ved, hvad vi står for. Men det fornemmer jeg også, at man gør. Når jeg i medierne fortæller om vores mærkesager som 40 pct. i skat og en afskaffelse af efterlønnen, modtager jeg ikke én vred mail. Det viser mig, at det er meget mere holdbart end det, vi oplevede med Ny Alliance," siger Anders Samuelsen.

Da Liberal Alliance var længst nede i vælgeropbakning, lå medlemstallet på ca. 1.300.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)

0:000:00