Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

Statsministeren skal til USA med klima og energi på programmet, i Folketinget er der høring om skovenes bidrag, og så kårer miljøministeren Danmarks vildeste kommune. Få overblik over ugen her.

Ovenpå sidste uges pressemøde om energipriser, fortsætter forhandlinger i denne uge i Finansministeriet om regeringens energipakke, mens statsminister Mette Frederiksen rejser til USA for blandt andet at promovere danske klimaløsninger. 
Ovenpå sidste uges pressemøde om energipriser, fortsætter forhandlinger i denne uge i Finansministeriet om regeringens energipakke, mens statsminister Mette Frederiksen rejser til USA for blandt andet at promovere danske klimaløsninger. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Godmorgen og velkommen til denne uges grønne overblik, der følger op på en uge i energikrisens tegn.

Forhandlingerne om regeringens energipakke, der skal hjælpe danskerne gennem vinteren med knap så høje energiregninger, fortsætter i Finansministeriet, hvor der også var møder søndag.

{{toplink}}
Læs også

For mange starter ugen dog med et farvel, når den britiske dronning Elizabeth II begraves.

Mandag præsenterer partiformand Lars Løkke Rasmussen nogenlunde samtidig Moderaternes økonomiske politik og reformplaner, og der kunne måske være noget grønt iblandt.

Det bliver der i hvert fald i New York, hvor statsminister Mette Frederiksen er rejst til for at deltage i FN's Generalforsamling og stille sig i spidsen for et dansk grønt eksportfremstød.

Det danske konsulat i New York arrangerer blandt andet et tre dage langt minitopmøde om klima og bæredygtighed under FN's generalforsamling. Inspirationen kommer angiveligt fra de skandinaviske folkemøder.

I Sverige begynder ”tallmannen” første runde med partilederne ovenpå valget til Riksdagen forrige søndag. Ved valget fik den borgerlige blok 176 mandater mod 173 til det hidtidige regeringsparti Socialdemokraterna og dets støttepartier. Derfor ventes udfaldet også at blive, at Moderaternas leder, Ulf Kristersson, skal forsøge at danne en regering. I den svenske valgkamp har de borgerlige blandt andet talt for at genoplive atomkraft på Barsebäck.

Europa-Parlamentets Miljøudvalg kommer på besøg til København, hvor de skal besøge Det Europæiske Miljøagentur, som ligger på Kongens Nytorv.

0:000:00