Altinget.dk sender Folketingets tv til niche-målgrupper

NICHE-TV: Altinget.dk sender fra i dag tv fra folketingssalen og fra de åbne samråd til udvalgte målgrupper.
Meget af fremtidens tv bliver ikke broadcast, men narrow-cast til ultra-smalle målgrupper - som f.eks. dem, der på Altinget | Skat og Altinget | Transport interesserer sig for et samråd i Folketinget om kørselsafgifter.
Meget af fremtidens tv bliver ikke broadcast, men narrow-cast til ultra-smalle målgrupper - som f.eks. dem, der på Altinget | Skat og Altinget | Transport interesserer sig for et samråd i Folketinget om kørselsafgifter.Foto: Altinget.dk

Kære bruger,

Ja, ikke kære læser - men kære bruger; for nettet er jo både bogstav og levende billede og lyd. Fra i dag er Altinget.dk kanal for Folketings-tv, der sender alle 7-800 årlige timers debat i folketingssalen samt det stigende antal åbne samråd i Folketingets mange fagudvalg. Også dansksproget transmission fra Europa-Parlamentet sendes på Folketingets tv - og dermed fra i dag på Altinget.dk og Altinget | EU.

Netop samråd i Folketingets udvalg passer godt til vores fagpolitiske struktur. Mens disse linjer skrives, sender vi på Altinget | Skat og Altinget | Transport et samråd med skatteministeren og transportministeren om kørselsafgifter. Usexet for de fleste, men perspektivrigt for de få, særligt interesserede. Tv kan med sit kropssprog og sine følelser noget, som det skrevne bogstav ikke når. Ja, i vid forstand er det tv og ikke aviser, der afgør flertallet på valgdagen.

Indtil videre tilbyder Folketinget ikke "video on demand", så man altså kan se folketings-tv, når man har lyst. Vi er derfor nogen tid endnu bundet af det live-program, Folketinget udsender. Men omvendt - så bliver man nogen gange overrasket og beriget, fordi man pludselig kommer forbi et niche-program, man ellers ikke ville have set. Lidt som at slå op i en avis og blive oplyst om noget, man slet ikke vidste, man interesserede sig for.

Alt folketings-tv sendes fast på forsiden af www.altinget.dk (vores gratis overblik-portal), og de programmer, vi skønner er fagpolitisk relevante, sendes på de tilhørende fagportaler. Der vil være et link til programoversigten, så man selv kan orientere sig om de nærmeste dages program. Førstegangs udsendelser af samråd vil også blive annonceret i vores faste kalender.

Vores egne, kritiske og uvildige journalistiske artikler og vores servicestof (kalender, navnenyt, lovstof, spørgsmål/svar mv.) vil fortsat være det bærende på Altinget.dks i alt 15 niche-portaler. Men i fremtiden vil man se, at mere og mere politisk tv vinder indpas på Altinget.dk, og det vil blive stadigt mere finmasket indekseret, så vi så vidt muligt kun "udsætter" jer for det signal, vi vurderer, I hver især interesserer jer for. "Less is more" gælder i allerhøjeste grad også i en samtid præget af et enormt informationsudbud.

Venlig hilsen,
Rasmus Nielsen
Chefredaktør

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Nielsen

Formand for Alrow Media, udgiver af Altinget i Danmark, Norge og Sverige samt Mandag Morgen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1983)

0:000:00