Christian H. Hansen kritiserer DF-klimakonference

KLIMA: Dansk Folkeparti tager ikke klimadebatten alvorligt, lyder afskedssalutten fra Christian H. Hansen, der 1. februar vender tilbage til Folketinget som løsgænger.
Ida Skytte

Dansk Folkepartis linje under klimatopmødet er et af de punkter, som løsgænger Christian H. Hansen langer ud efter i forbindelse med sit farvel til partiet.

Det er blandt andet den alternative klimakonference, som Morten Messerschmidts (DF) gruppe i Europa-Parlamentet arrangerede på Christiansborg umiddelbart før topmødet, der er genstand for kritikken.

"Hvis man vil opnå noget på klima- og miljøområdet, skal man sætte sig til det forhandlingsbord, hvor der er flest, i stedet for at lave sin egen lukkede konference. I stedet burde man havde deltaget aktivt i andre konferencer og via den vej prøvet at påvirke tingene," siger Christian H. Hansen, der nu som løsgænger vil forsøge at samle brede flertal om sine mærkesager (læs mere her).

Tag klimaet alvorligt
Konferencen bød - som tidligere omtalt her på Altinget | Energi og Klima - på talere som Henrik Svensmark og Ole Humlum, og blandt budskaberne var, at CO2's rolle i klimaforandringerne er overdrevet.

Man er nødt til at tage vores klima alvorligt og nødt til at arbejde konstruktivt.

Christian H. Hansen
Løsgænger

"Man er nødt til at tage vores klima alvorligt og nødt til at arbejde konstruktivt. Når DF gør som de gør, siger jeg ikke, at det må man ikke. Det må DF selv om. Men jeg har bare en anden holdning om, at man skal gå mere konstruktivt ind i det," lyder det fra Christian H. Hansen.

0:000:00