Ny prognose: Danskerne vil købe flere elbiler - men de sorte fylder mest på vejene længe endnu

Energistyrelsen skruer op for forventningerne til, hvor mange elbiler danskerne vil købe over det næste årti. Alligevel er det først i 2035, at antallet af grønne biler overhaler de konventionelle benzin- og dieselmodeller. 

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Elbilerne ræser ind på bilmarkedet.

Og det sker i så højt fart, at Energistyrelsen nu skruer op for sit skøn over, hvor mange elbiler man kan forvente på vejene over det kommende årti.

Styrelsen forudser således i sin nye Klimafremskrivning for 2022, at der vil være 740.000 rendyrkede elbiler i Danmark i 2030. Hvis man tæller plug-in-hybrider med, når styrelsen op på et skøn på én million grønne biler i 2030.

Det er et markant løft i forhold til sidste års fremskrivning, hvor Energistyrelsen blot forventede en samlet bestand af el- og plug-in-hybrider på 730.000 køretøjer.

Samtidig forventer styrelsen, at elbilerne vil udgøre 54 procent af nysalget i 2030, mens seks procent af de nye biler samme år forventes at være plug-in-hybrider.

Den udvikling tager yderligere fart frem mod 2035, hvor elbilsalget ifølge Energistyrelsen vil udgøre 73 procent af nysalget. 

Her forventer styrelsen samtidig, at de for tiden utroligt populære plug-in-hybrider er næsten forsvundet fra markedet igen og blot vil udgøre to procent af nysalget. 

"Salget af elbiler forventes at overstige salget af plug-in hybridbiler inden for et par år, primært som følge af, at afgiftslempelserne for plug-in hybridbiler udfases hurtigere, og at udbuddet af elbiler stiger betydeligt samtidig med, at rækkevidden og oplademulighederne øges," skriver Energistyrelsen. 

{{toplink}}
Læs også

0:000:00