Det står der om landbrug, miljø og klima i 2020-planen

DOKUMENTATION: Regeringen vil afsætte seks milliarder kroner, som bl.a. skal bruges til at styrke den grønne omstilling. Det skriver regeringen i sin 2020-plan, der blev offentliggjort tirsdag formiddag.
Per Bang Thomsen

Den danske økonomi har det svært, og hvis Danmark skal klare sig i fremtidens globale konkurrencesamfund, skal der satses på en langsigtet, grøn omstilling af Danmark. Det skriver regeringen i sin 2020-plan, som blev præsenteret tirsdag formiddag.

Læs hele 2020-planen her (eksternt link)

Ifølge planen omfatter den grønne omstilling "en indsats på energi og klima, lavere ressourceforbrug, miljø og natur".

"En langsigtet energiaftale, som sikrer mere grøn energi, er allerede indgået. I den kommende tid vil regeringen blandt andet fremlægge en klimaplan og en plan for den danske natur," skriver regeringen i 2020-planen.

Kamp om milliarderne
Til at sikre den grønne omstilling vil regeringen afsætte seks milliarder kroner, som skal "muliggøre yderligere initiativer til fremme af vækst og beskæftigelse". De milliarder er dog også øremærket uddannelsessektoren og den offentlige velfærd, så der bliver kamp om ressourcerne.

I forhold til vækstdelen fremhæver regeringen, at den allerede har nedsat fire vækstteam vedrørende vand, bio- og miljøløsninger, kreative erhverv, design, det blå Danmark samt sundheds- og velfærdsløsninger.

"Herudover planlægges der vækstteam vedrørende energi og klima, fødevarer samt oplevelsesøkonomi og turisme. Regeringen vil fremlægge de første konkrete handlingsplaner med udgangen af 2012," står der i planen.

Derudover fremhæver regeringen, at den allerede har iværksat en "offensiv erhvervs- og vækstpolitik", som blandt andet skal styrke den grønne omstilling. Samtidig henviser regeringen til den såkaldte "Udviklingspakke" fra marts 2012, som blandt andet var målrettet landbruget.

0:000:00