DF støtter Østerild-forslag

ØSTERILD: Dansk Folkeparti støtter det lovforslag, der skal lovliggøre vindmølletestcentret ved Østerild.
Anne Burlund
Dansk Folkeparti bakker nu op om regeringens lovforslag om vindmølletestcentret ved Østerild. Lovforslaget, der skal lovliggøre testcentret, skal tredjebehandles i Folketinget i dag, torsdag.

Selvom DF har været stærkt kritisk over for hele forløbet, har partiet nu besluttet at bakke op om miljøministerens forslag:

"Vi har aldrig været stolte over det her forslag, men vi kan ikke se, at der skulle være så mange alternativer. Vi stemmer for det i mangel af bedre, for det er det bedst opnåelige lige nu," siger miljøordfører Jørn Dohrmann.

Ved førstebehandlingen ville Dohrmann ikke tage stilling til forslaget, før han havde fået fyldestgørende svar på en række spørgsmål og sikret sig, at lovforslaget denne gang var kvalitetssikret:

"Jeg har fået svar på mine spørgsmål, selvom svarene godt kunne være bedre. Regeringen har givet udtryk for, at det ikke kan blive bedre, men jeg tager ikke ansvar for, om det nu også er hundrede procent i orden, og problemerne er løst," siger Jørn Dohrmann, der hellere så, at testmøllerne stod ude i havet i stedet for på land.

0:000:00