Debat

DF: Vi spilder energien, mens vi venter på regeringen

DEBAT: Før vi investerer i flere nye politiske prestigeprojekter som vindmølleparker og solcelleanlæg, skal vi sørge for at bruge den energi, vi allerede har. Den kommende energiaftale skal derfor give bedre vilkår for at udnytte spildvarme, skriver Mikkel Dencker (DF). 

Dansk Folkeparti går til energiforhandlingerne med et klart mål om, at et nyt energiforlig skal give bedre, og ikke ringere, vilkår for at udnytte spildvarme, skriver Mikkel Dencker (DF).
Dansk Folkeparti går til energiforhandlingerne med et klart mål om, at et nyt energiforlig skal give bedre, og ikke ringere, vilkår for at udnytte spildvarme, skriver Mikkel Dencker (DF).
Anders Brønd Christensen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Mikkel Dencker (DF)
Energi- og klimaordfører

Det er en kendt sag, at Dansk Folkeparti går til forhandlingerne om en ny energiaftale med energieffektiviseringer højt på ønskelisten.

For det er selvfølgelig billigere at bruge den energi, vi allerede har, end at investere i flere nye politiske prestigeprojekter som vindmølleparker og solcelleanlæg.

Derfor ser jeg frem til, at der i forbindelse med regeringens udspil til en ny energiaftale, kommer en løsning på overskudsvarmeproblemet. Så vi kan sørge for at bruge den energi, vi allerede har, før vi køber nyt.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Vi fyrer for gråspurvene
Det er i sagens natur både billigere for skatteborgerne og for fjernvarmeforbrugerne. Og det burde derfor også være i tråd med ministerens ønske om at få grøn realisme ind i aftalen.

Og vi har masser af spildvarme fra industrien, der ikke udnyttes i dag. Den energi skal udnyttes, før vi går i gang med nye projekter. For eksempel er Shells raffinaderi i Fredericia en af Danmarks største spildvarmeproducenter, fordi raffinering af nordsøolie er en energikrævende proces.

Vi skal selvfølgelig bruge den energi, vi har, før vi med skattefinansierede subsidier og på bekostning af velfærden bygger nye vind- og solparker eller øger importen af biomasse fra Østeuropa.

Mikkel Dencker (DF)
Energi- og klimaordfører

En del af den spildvarme kommer heldigvis allerede fjernvarmeforbrugerne i Trekantsområdet til gode, men Shell sender også varme ud til gråspurvene.

Faktisk bliver der lige nu sendt varme op i den blå luft svarende til varmeforbruget i 10.000 danske husstande.

Det skyldes, at man er tilbageholdende med at investere i den infrastruktur, der skal til for at koble resten af anlægget på fjernvarmesystemet, fordi en rapport fra Skatteministeriet har varslet øget beskatning af overskudsvarmen.

Energiforliget skal give bedre vilkår for spildvarme
Det er ikke klogt, og det er da også min forventning, at regeringens udspil vil rumme andre og mere fornuftige toner.

Dansk Folkeparti går til energiforhandlingerne med et klart mål om, at et nyt energiforlig skal give bedre vilkår for at udnytte spildvarme, ikke ringere.

For vi skal selvfølgelig bruge den energi, vi har, før vi med skattefinansierede subsidier og på bekostning af velfærden bygger nye vind- og solparker eller øger importen af biomasse fra Østeuropa.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mikkel Dencker

Kommunalbestyrelsesmedlem og 1. viceborgmester (DF), Hvidovre Kommune
økonomi (Københavns Uni. 2000)

0:000:00