Debat

Europa har brug for ny energiaftale

DEBAT: Der er brug for et ambitiøst klimamål for 2030 med god balance mellem de enkelte energimålsætninger. Derfor er det vigtigt, at alle organisationer, der kæmper for et Europa med grøn vækst, står sammen, skriver Thomas Becker.
Thomas Becker
Thomas BeckerFoto: flickr.com
Anna Gurzhiy Hougaard
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Thomas Becker
Administrerende direktør i EWEA

Siden mit sidste indlæg her på Altinget har Europa, klimaet og ikke mindst den europæiske industri lidt et nederlag, idet EU-Parlamentet har nedstemt forslaget om at genoplive kvotesystemet. Resultatet var ærgerligt og jeg håber, det går bedre, næste gang Parlamentet stemmer om forslaget den 10. juli.

I dag har EU en energiaftale, der strækker sig til 2020 (20-20-20), men der er allerede nu brug for mål for 2030, sådan at industrien har god tid til at planlægge, investere og omstille sig - det betyder lavere omkostninger. Det er også afgørende, at politikerne træffer en beslutning inden deres valg til Parlamentet i 2014.

Vores bud på en ambitiøs aftale for 2030 indeholder tre konkrete mål til CO2-reduktion, vedvarende energi og energieffektivitet.

Skal stå sammen om en grønnere fremtid
Alle tre elementer vil være med til at skabe vækst og investeringssikkerhed i EU. For at gennemføre en aftale for 2030 er det vigtigt, at alle organisationer, der kæmper for et Europa med grøn vækst, står sammen. Vi skal stå sammen mod gruppen af industriorganisationer, som under paraplyorganisationen BusinessEurope er modstandere. 

Fakta
BLAND DIG!
Deltag i debatten - send dit indlæg til [email protected]

Det er alfa og omega, at vi bevarer fokus på bolden og ikke lader os afspore af skræmmekampagner om, at investeringer i grønne løsninger og effektivitet leder til arbejdsløshed og dalende konkurrenceevne. Derfor er det også opløftende, at Europas regeringschefer ved rådsmødet i maj fastslog vigtigheden af at føre den grønne linje videre til 2030. Det er nødvendigt, at alle, der er interesseret i grøn omstilling og vedvarende teknologier, støtter de visionære ledere og industrier, da det er nu, at den grønne fremtid diskuteres og beslutningerne skal tages.

Ved mødet plæderede BusinessEurope aktivt for et uambitiøst klimamål for 2030 - en argumentation, der er blevet fulgt op af flere nationale industriorganisationer. Ærlig talt forstår jeg ikke helt, hvordan virksomheder, herunder danske, som er afhængig af fremtidig billig grøn energi, kan støtte op om BusinessEurope?

Det er alfa og og omega, at vi bevarer fokus på bolden og ikke lader os afspore af skræmmekampagner om, at investeringer i grønne løsninger og effektivitet leder til arbejdsløshed og dalende konkurrenceevne.

Thomas Becker
Administrerende direktør i EWEA

Det er vigtigt at understrege, at målet for 2030 ikke behøver at hedde noget smart, det vigtigste er, at der bliver en god balance mellem de enkelte målsætninger. Derfor vil jeg være glad for at bakke op om en energiaftale, der bidrager til at løse klimaudfordringen, giver investeringsperspektiv for vedvarende energiproduktion og som høster fordelene ved energieffektivisering uanset navnet på planen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Becker

Managing director, String
cand.jur. (Københavns Uni. 1985)

0:000:00