Debat

Forsyningssikkerheden bør have førsteprioritet

DEBAT: Beslutningen om forsyningssikkerhed bør ikke tages ud fra hvilken grøn løsning, der er bedst. Den bør tages ud fra hvilken energikilde, der er mest sikker, effektiv og billig, skriver Morten Messerschmidt (DF), medlem af Europa-Parlamentet.
I Danmark har vi prøvet alt for at blive en duks på den globale scene. Og det har været dyrt, skriver Messerschmidt (DF), medlem af Europa-Parlamentet.
I Danmark har vi prøvet alt for at blive en duks på den globale scene. Og det har været dyrt, skriver Messerschmidt (DF), medlem af Europa-Parlamentet.Foto: Dansk Folkeparti
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Af Morten Messerschmidt (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet

Der blæser nye vinde i Europa. De grønne ambitioner er stadig store, men i modsætning til den noget ensidige diskussion i Danmark, kigger man i EU's andre medlemslande bredt på de forskellige energiløsninger for at sikre forsyningssikkerheden.

Faste, sikre, billige strømkilder er vejen frem i stedet for de alt for dyre løsninger, som den grønne omstilling har bragt med sig.

Det er nu snart fire år siden, at alle verdens klimafantaster stod i kø foran Bella Center. Alle frøs de, alle led de, alle kiggede de ind på de forjættede haller i Bella Center, hvor der var skruet godt op for varmen og forhåbningen om en global aftale.

Aftalen kom aldrig og spørgsmålet er, om den kommer via FN-sporet, som indtil nu intet har betydet. Jo, det har betydet at 20.000-30.000 klimafolk flyves ind til ligegyldige møder hvert år. CO2-regnskabet i den forbindelse har man valgt at se bort fra. Det er jo i en større sags tjeneste, må man forstå.

Fakta

Deltag i debatten!

Send dit indlæg til [email protected]

I Danmark har vi prøvet alt for at blive en duks på den globale scene. Vindmøller, elbiler, intelligent elnet etc. Det hele har været i spil. Og det har været dyrt. Meget dyrt.

I EU-parlamentet skændes de med jævne mellemrum om CO2-udfordringen, så det brager. De fleste lande har valgt at have et pragmatisk forhold til problemstillingen. I Europa er jagten på grønne ambitioner vendt. Her snakker man omstilling af energisektoren, men ikke nødvendigvis en grøn en af slagsen. Kul, a-kraft, gasfyrede værker og ja, sol og vind, alle energikilder er på bordet.

Fastholdelsen af danske kraftværker er vigtig, fordi det kan sikre os den nødvendige energi, når vindmøllerne og solcellerne ikke producerer. Kig blot syd for grænsen, hvor tyskerne er begyndt at fokusere på at sikre deres kraftværkskapacitet.

Morten Messerschmidt (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet

Forsyningssikkerhed med praktisk udsyn
Diskussionen om, at Danmarks samlede elforbrug kan sikres udelukkende via kabler til udlandet, er fortænkt. Fastholdelsen af danske kraftværker er vigtig, fordi det kan sikre os den nødvendige energi, når vindmøllerne og solcellerne ikke producerer. Kig blot syd for grænsen, hvor tyskerne er begyndt at fokusere på at sikre deres kraftværkskapacitet.

Måske var det også på tide i Danmark at se praktisk på tingene. Hvorfor skal vi være så meget mere grønne end vores europæiske naboer, som kan producere billigere strøm? Hvorfor være en duks på klimadagsordenen, når den samlede CO2-besparelse er en dråbe i havet?

Beslutningen om forsyningssikkerhed burde ikke tages ud fra hvilken grøn løsning, der er den bedste. Den burde tages ud fra hvilken energikilde, der er den mest sikre, mest effektive og billigste.

Forsyningssikkerheden må derfor have første prioritet - de gode intentioner må komme i næste række. Det er sund fornuft.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00