Grønt valgoverblik: Det skal du holde øje med i denne uge

OVERBLIK: EU-kandiater diskuterer energi og handel, FN afholder konference om havforskning, og borgere mobiliserer for at gøre valgkampen grøn. Få et hurtigt overblik over relevante begivenheder den kommende uge.

Flere gange denne uge tørner kandidater til Europa-Parlamentet sammen for at debattere emner som klima, arbejdspladser og grøn omstilling.
Flere gange denne uge tørner kandidater til Europa-Parlamentet sammen for at debattere emner som klima, arbejdspladser og grøn omstilling.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau/Scanpix
Sine Riis Lund

Godmorgen og velkommen til et grønt overblik, der de næste par uger har et særligt blik på grønne valgbegivenheder i ugens løb.

I denne uge mødes kandidater til Europa-Parlamentet eksempelvis hos Vestas i Ringkøbing for at diskutere emner som energi, handel og arbejdspladser.

Men nu er alt jo ikke valgkamp, og der sker da også andre ting, blandt andet er der rådsmøde i EU om landbrug og fiskeri, ligesom FN holder konference i Danmark, hvor der skal diskuteres prioriteter for havforskningen frem mod 2030.

Læs mere om det og andre nedslag her:

MANDAG*
For første gang siden 1960 er Danmark vært for en FN-konference om havspørgsmål. Det sker på Nationalmuseet til og med onsdag, hvor der skal tales om havforskning for bæredygtig udvikling. Konferencen afholdes af Unesco, FN's organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab, og blandt andet skal deltagerne være med til at prioritere forskningsområder i en tiårig strategi frem mod 2030. 

Læs mere her 

Og så skal vi da lige have med, at formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, besøger en kvæglandmand i landsbyen Hogager i Holstebro Kommune for at høre om muligheder og udfordringer i livet på landet.

TIRSDAG 
EU's landbrugs- og fiskeriministre afholder rådsmøde i Bruxelles. Her er blandt andet den fælles landbrugspolitik, havmiljø og international handel med udryddelsestruede vilde dyr og planter på dagsordenen.  
Desuden diskuteres Kommissionens strategi "En ren planet for alle", der er en vision for en moderne, konkurrencedygtig og klimaneutral økonomi inden udgangen af 2050. 

Om aftenen mødes spidskandidaterne til Europa-Parlamentet til en paneldebat på Christiansborg, som vil kunne ses på eksempelvis TV 2. Forinden er der borgerdialog-møde, hvor frihandel, social dumping, klima og grøn omstilling er blandt emnerne. 
 
ONSDAG 
Dansk Industri og CO-industri inviterer til erhvervspolitisk debat i anledning af det kommende europaparlamentsvalg. Flere kandidater vil være til stede, blandt andre Pernille Weiss (K), Anders Vistisen (DF), Jeppe Kofod (S) og Margrete Auken (SF). 
Politikerne skal diskutere emnerne energi, klima, handel, vækst og arbejdspladser hos Vestas i Ringkøbing. 

0:000:00