Kina overhaler Europa i CO2-udslip

KORT NYT: En ny opgørelse fra Global Carbon Projekt viser, at det gennemsnitlige CO2-udslip per. kineser er steget til 7,2 tons årligt. Dermed har kineserne overhalet europæerne i CO2-udslip.

Simon Bohlbro

Rapporten fra Global Carbon Projekt viser, at Kina har udledt 29 pct. af den samlede CO2 i atmosfæren. Tilsvarende har USA udledt 15 pct, mens EU tegner sig for 10 pct. af verdens udslip. 
Kigger man på CO2-udledningen per. person, er det dog USA der topper, med en samlet udledning på 16,5 tons om året, mens en gennemsnitlig europæer kun udleder 6,8 tons. Til sammenligning udleder en kineser 7,2 tons om året, hvilket ifølge forskerne bag rapporten skyldes, at Kina bruger kul til en stor del af deres produktion.

Professor Corinne Le  Quere fra University of East Anglia udtaler:

"I Kina er omkring 20 procent af udledningerne relateret til at at producere tøj, møbler og endda solpaneler, som sendes til Europa og USA. Hvis du ser på udledningerne for EU i det perspektiv, burde tallet være 30 procent større, hvis vi tog højde for de varer, der er produceret et andet sted."

Ifølge forskerne bag rapporten forventes det, at CO2-udslippet vil sætte ny rekord i 2014 med en udledning på over 40 milliarder ton, mod 36 milliarder ton i 2013.

0:000:00