Kommuner får pulje til vindmøller

KOMMUNEAFTALE: Regeringen og KL har oprettet en ny pulje, som skal gøre det nemmere for kommuner at planlægge for vindmøller på land.
Anders Jerking
Fakta

Fra kommuneaftalen: 

Vindmøller 
Som en del af en aftale om kommunernes planlægning for vindmøller på land etableres en lånepulje på samlet 50 mio. kr. i 2014-15 til erhvervelse af ejendomme med henblik på opførelse af vindmøller. Puljen holdes inden for den samlede aftalte anlægsramme. 

En pulje på 50 millioner kroner skal gøre det nemmere for kommunerne at finde områder, hvor der kan opstilles vindmøller på land.

Puljen er en del af sidste uges økonomiaftale mellem regeringen og KL. Den dækker 2014 og 2015, og skal bruges til et erhverve ejendomme, hvor kommuner planlægger for vindmøller.

”Med puljen får kommunerne et ekstra redskab, når de skal planlægge for sammenhængende vindmølleområder. Det har flere kommuner efterlyst,” siger Camilla Rosenhagen, konsulent i KL.

Hun forklarer, at puljen skal gøre det nemmere at finde områder, hvor der kan opstilles fem til ti vindmøller sammen. Puljepengene kan kommunerne bruge til at lave frivillige aftaler om opkøb af ejendomme, hvor møllerne kan opstilles, eller hvor ejendommene kan blive generet af støj.

”Der er tale om en lånepulje, hvor kommunerne midlertidigt kan opkøbe grunde for at få plangrundlaget på plads. Derefter kan områderne forhåbentligt sælges videre til projektudviklere, så pengene kommer tilbage til kommunen,” siger Camilla Rosenhagen.


0:000:00