Kristian Jensen: Grøn milliard vil kompensere landbruget for klimatiltag 

FL19: Regeringens grønne milliard skal blandt andet gå til at kompensere landbruget for klimatiltag, mens der stadig intet nyt er om regeringens tørkehjælp til landbruget.

Ved præsentationen af regeringens finanslovsforslag forklarede Kristian Jensen (V), at man håber på en bred politisk aftale om en tørkepakke.
Ved præsentationen af regeringens finanslovsforslag forklarede Kristian Jensen (V), at man håber på en bred politisk aftale om en tørkepakke.
Sine Riis Lund

Selvfølgelig skal landbruget kompenseres for at bidrage til regeringens klimakamp.

Sådan lød det fra finansministeren, da han torsdag holdt sit pressemøde om regeringens forslag til næste års finanslov.

Kristian Jensen (V) fortalte, at han tror på, at både biler, boliger og bønder skal være med til at levere på klimaområdet.

“Og hvis vi går ind og lægger begrænsninger på landbrugets evne til at drive landbruget, så skal vi selvfølgelig også kompensere for det, ligesom hvis vi forhindrede en anden virksomhed i at udleve deres forretningsidéer,” sagde finansministeren.

Hvis vi går ind og lægger begrænsninger på landbrugets evne til at drive landbruget, så skal vi selvfølgelig også kompensere for det, ligesom hvis vi forhindrede en anden virksomhed i at udleve deres forretningsidéer.

Kristian Jensen (V)
Finansminister

Efterfølgende blev ministeren interviewet af TV 2, der spurgte nærmere ind til den grønne milliard.

“De penge skal bruges til at sikre, at vi får reduceret vores CO2-udledning, så drivhusgasudledningen fra Danmark bliver mindre. De vil primært bruges til at lave kompensation der, hvor vi vil gå ind og regulere og styre, hvor vi for eksempel begrænser mulighederne for landbrugets udledning eller tager jorde ud, hvor det ikke er rentabelt at drive. Og derfor har vi brug for nogle midler, men vi kommer også til at gøre mere,” sagde Kristian Jensen.

Han forklarede videre, at man også ville se på regelsættet omkring klima.

Stadig uvished om tørkepakke
På sit pressemøde forholdt Kristian Jensen sig også til landbrugets tørkeudfordringer. Regeringen har ikke afsat penge hertil i sit finanslovsudspil, men det betyder ikke, at man har glemt erhvervet, forsikrede Kristian Jensen. 

“Vi har tænkt os at lave en indsats for at hjælpe dansk landbrug, men da finansloven blev færdiggjort lige inden sommerferien, var der ikke nogen, der havde spået, at heden ville vare ved så længe, og derfor er det ikke en del af finanslovsudspillet,” forklarede han.

0:000:00