Læger advarer om klima-forandringer

KLIMA: Den internationale lægeorganisation WMA opfordrer efter møde i København politikerne til at tænke sundhed ind i en klimaaftale.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Lande, der rammes negativt af klimafordringerne, vil også mærke stigende sundhedsproblemer.

Det var konklusionen, da den internationale lægeorganisation WMA holdt seminar om klimaforandringernes påvirkning af sundheden.

De ansvarlige politikere har ikke blik for sammenhængen mellem sundhed og klimaforandringer, frygter WMA.

"Konsekvenserne for sundheden på grund af klimaforandringerne kan vise sig at blive vigtigere end de økonomiske. Vi er bekymrede for at emnet sundhed så vel som sundhedseksperter vil være fraværende til klimatopmødet. Og det vil være en skandale," siger formanden for WMA, dr. Edward Hill. Organisationen vil nu presse på for, at sundhedsproblematikken skal fylde mere i de kommende klimaforhandlinger og i en endelig aftale.

Lægeformand: Alvorlige advarsler
Formanden for Lægeforeningen i Danmark, Jens Winther Jensen, skriver i en leder blandt andet:

"Det, som fremgik af seminaret, var, at varslerne om meget alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser af de stigende temperaturer nu er meget tydelige, og at vi alle kommer til at mærke dem. Der er ikke noget sted, hvor der kan råbes "helle", selv om der er dramatiske forskelle på, hvordan det rammer. Alle signalerne som afsmeltning, vandstigning, tørker, hedebølger, brande, ørkenspredning etc. er efterhånden godt beskrevet og blev det igen på seminaret. Det, som ikke er specielt godt beskrevet er konsekvenserne for de respektive landes læger og sundhedsvæsener."

0:000:00