Lidegaard bombarderes med solcelle-spørgsmål

LOV: Den fremsatte lov om ændringer af solcelle-ordningen har på kort tid udløst 38 skriftlige spørgsmål fra aktører og Liberal Alliance til energiminister Martin Lidegaard (R). Loven ventes vedtaget inden jul.
Foto: Colourbox.dk
Morten Øyen
En række solcelle-aktører, private og Liberal Alliance har gjort deres for, at solcelle-debatten fortsat fylder i ministerens kalender. Fra lovforslaget blev fremsat, er der blevet stillet 38 skriftlige spørgsmål til Martin Lidegaard (R) - der trods sin tur til klimatopmødet i Doha næsten har svaret på alle spørgsmålene.

Antallet er ikke specielt højt sammenlignet med lovbehandlingen i andre udvalg i Folketinget, men det er højt i forhold til arbejdet på energiområdet. Og det er en særlig stor opmærksomhed fra aktørerne, der gør solcelleloven speciel, lyder en vurdering fra Folketingets lovsekretariat.

Med spørgsmålene bliver der blandt andet spurgt til de modeller, der har lagt til grund for ændringerne til den timebaserede netmåler-ordning, hvordan de tyske erfaringer er med deres ordning, og om solceller skal betragtes som energibesparelser. Du kan se en samlet liste over spørgsmålene ved at følge linket i linkboksen.

Klima- og Energiudvalget drøftede de mange spørgsmål og svar på udvalgets møde torsdag, inden lovforslaget andenbehandles i næste uge. Forslaget ventes vedtaget onsdag 19. december.

0:000:00