Lidegaard: Vi burde alle kæmpe for vores grønne førerposition

GRØNT: Martin Lidegaard (R) efterspurgte ved en debat om fremtidige klimamål mere entusiasme fra regeringens side over for den danske grønne førerposition. Vi møder i stedet en masse bøvl og surhed fra regeringen, sagde han. Ministeren afviste kritikken.

Henrik Axel Lynge Buchter

Torsdag var der i Folketinget debat om fremtidige klimapolitiske initiativer i Danmark i forbindelse med den klimapolitiske redegørelse for 2016.

Her benyttede Radikales finansordfører, Martin Lidegaard, debatten til at efterspørge mere gejst for den danske førerposition på klimaområdet. 

"Hver time sættes der to vindmøller op i verden. Hver fjerde af vindmøllerne udskibes fra Esbjerg Havn. Det er da noget, vi allesammen burde være stolte over og ønske endnu mere af," lød det fra den radikale politiker, der ikke mente, at Venstres ambition for klimaet er høj nok.

Energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V), lod sig dog ikke påvirke af Lidegaards tale.

"Jeg må lige opfordre til, at man kommer en anelse op i humør. I hvert fald er der ikke noget, hr. Martin Lidegaard, der fejler med mit humør," sagde han og tilføjede:

"Jeg er ganske stolt på Danmarks vegne med hensyn til, hvad vi har nået, når man kigger på klimaområdet. Danmark er et foregangsland, og vi vil fortsat være det," sagde ministeren. 

Lilleholt benyttede ligeledes sin tale til at udtrykke glæde over den lave pris, som Vattenfall har betalt for vindmøllerne i Kriegers Flak, og påpegede, at det er med til at udvikle Danmarks klimaposition.

0:000:00