Lilleholt parat til særskilt løsning på problemer med varmepumper

ENERGI: Det er vigtigt at afvente det helhedsbillede, som den pågående analyse af omlægning af skatter og afgifter på energiområdet vil tegne, lyder det fra energiminister Lars Christian Lilleholt, som dog alligevel gerne finder en løsning på problemer med varmepumper. 

Julie Lundbek

Energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt er åben over for at finde en løsning på problemer med varmepumper, selvom den fulde analyse af afgifts- og tilskudssystemet på energi- og klimaområdet endnu ikke er færdig. 

Det slog ministeren fast under et samråd i Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget torsdag 5. november. Her ville Jens Joel (S) i forbindelse med analysen vide "skal vi vente på helheden, eller er der mulighed for at lave tilpasninger undervejs?" 

S-ordføreren efterspurgte specifikt, om det er muligt at gøre noget ved problemer med varmepumper, selvom den store analyse af omlægninger af skatter og afgifter på energiområdet endnu ikke er færdig. 

Det er energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt åben over for. 

"Det tror jeg godt, vi kan. Der er forskellige muligheder. Dels er vi i gang med nogle finanslovsforhandlinger, som vi må se, hvordan bliver afsluttet. Dertil er der også spørgsmålet omkring, om man kan indregne varmepumper som en del af energispareindsatsen". 

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00