Om  
Peter Kofod Kristensen
Lea Wermelin

Miljøministeren udpeger ny formand for Skovrådet

Peter Kofod Kristensen fra Ørsted bliver ny formand for Skovrådet, som blandt andet rådgiver miljøministeren om dansk skovbrugs bidrag til den grønne omstilling. Peter Kofod Kristensen overtager posten fra Carsten With Thygesen.

Fra 1. januar er Peter Kofod Kristensen ny formand for Skovrådet.
Fra 1. januar er Peter Kofod Kristensen ny formand for Skovrådet.Foto: Ørsted/Pressefoto, Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Miljøminister Lea Wermelin (S) har udpeget Peter Kofod Kristensen som ny formand for Skovrådet.

Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

Peter Kofod Kristensen er til daglig bæredygtighedschef for bioenergi i Ørsted og overtager posten fra Carsten With Thygesen.

"Jeg er utrolig glad for, at Peter Kofod Kristensen har sagt ja til posten som formand for Skovrådet. Med ham får vi en erfaren mand i spidsen med en stor erhvervsmæssig og faglig viden om den grønne omstilling, hvor dansk skovbrug spiller en helt central rolle," udtaler Lea Wermelin.

Skovrådet er et rådgivende udvalg og har til opgave at rådgive miljøministeren i faglige spørgsmål om dansk skovbrug.

"Skoven og dens rolle i samfundet har aldrig været vigtigere, for skoven rummer store muligheder for at levere løsninger både i forhold til klima- og biodiversitetskrisen og i forhold til klimavenlige byggematerialer og arbejdspladser," lyder det fra Peter Kofod Kristensen.

Formanden for Skovrådet udnævnes af miljøministeren, og rådets øvrige medlemmer udnævnes også af ministeren efter indstilling fra myndigheder, foreninger og organisationer.

Peter Kofod Kristensen kommer med en baggrund som forstkandidat i skovbrugsvidenskab fra den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole og fra stillinger i blandt Ørsted, DLH og FSC Danmark.

Han tiltræder som ny formand 1. januar 2022.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Kofod Kristensen

Bæredygtighedschef for bioenergi, Ørsted, formand, Skovrådet, formand, FSC Danmark
cand.silv. forstkandidat

Lea Wermelin

MF (S), fhv. miljøminister
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00