Ny Concito-direktør skal have internationalt fokus

NAVNE: Den grønne tænketank Concito skal have ny direktør efter Thomas Færgemans afgang. Bestyrelsen leder efter en person, der blandt kan øge fokusset på indsamling af international viden, siger bestyrelsesformand Stine Bosse.

Concito søger ny direktør, efter Thomas Færgeman er skiftet til Politiken.
Concito søger ny direktør, efter Thomas Færgeman er skiftet til Politiken.Foto: Concito
Kasper Kaasgaard

Jagten på Concitos nye direktør er skudt i gang. Bestyrelsen forventer at være klar med en profil, udarbejdet i samarbejde med et searchfirma, inden for kort tid, så stillingen kan slås op inden for 14 dage.

"Vi er ude efter en person, der kan tage Concito videre på den rejse, vi er i gang med, og som kan engagere vores medlemmer yderligere. Vi vil gerne lukke mere op internationalt i vores udkigspunkt for indsamling af viden," udtaler bestyrelsesformand Stine Bosse.

Tænketanken vil stadig have fokus på det politiske miljø i Danmark, selvom de åbner mere op internationalt, uddyber hun.

Afgående direktør Thomas Færgeman har siddet i spidsen for Concito siden starten i 2008. Han har nu i stedet takket ja til et journalistjob hos Politiken.

Fakta

Concito 

Stiftet 1. september 2008 af Martin Lidegaard
Formålet er at medvirke til at mindske udslip af drivhusgasser og global opvarmning
Medlemmerne spænder over virksomheder, forskere, organisationer og privatpersoner
Bestyrelsen består af seks medlemmer og ledes af Stine Bosse
Klimaambassaden er et af deres tiltag. De tager rundt til ældre folkeskoleklasser, gymnasier og erhvervsskoler og formidler klimaviden

"Det har været fantastisk at være med til virkelig at sætte klima på den politiske dagsorden. Jeg har sagt ja til et job på Politiken, og glæder mig til her at beskæftige mig med både klima og andre dele af den grønne omstilling gennem mit fremtidige virke som ressourcejournalist," udtaler han i en pressemeddelelse.

Concito blev stiftet 1. september 2008 af Martin Lidegaard, før han blev Klima- og Energiminister.

0:000:00