Ny ministermåling: Lilleholt får bundplacering

MINISTERMÅLING: Det er regeringens værdikrigere, der er mest populære hos vælgerne. Imens skal energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) findes i den mere kedelige ende.

Miljøministeren og klimaministen er regeringens mindst populære V-ministre.
Miljøministeren og klimaministen er regeringens mindst populære V-ministre.Foto: ritzau/Jens Dresling
Morten Øyen

Vælgerne bortdømmer regeringens ministre på det grønne område. Til gengæld er de glade for regeringens værdikrigere.

Det viser en meningsmåling, som Norstat har foretaget for Altinget.

Her er vælgerne blevet bedt om at bedømme samtlige 22 ministre i VLAK-regeringen på en skala fra minus 10 til plus 10.

I top finder man udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K), mens miljøminister Esben Lunde Larsen (V) og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) hører til i den mere kedelige ende.

Esben Lunde Larsen scorer minus 3,07 og kommer ind på en 21. plads – kun ældreminister Thyra Frank (LA) får en dårligere karakter. Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) får karakteren minus 1,21, hvilket rækker til en delt 16.-.17. plads sammen med kulturminister Mette Bock (LA).

Upopulære V-ministre
Mens miljøministeren er den dårligst placerede Venstre-minister, tager Lilleholt titlen som den næstdårligst placerede Venstre-minister på en liste, som er kendetegnet ved at ministrene fra Liberal Alliance får hug af vælgerne.

Ifølge politisk kommentator Erik Holstein skal en del af forklaringen på Lars Chr. Lilleholts sløje karakter findes politisk.

”Store dele af oppositionen mener, at regeringens klimapolitik er alt for uambitiøs, og det rammer Lilleholt som den ansvarlige minister,” vurderer Erik Holstein.

Nedenfor kan du se alle ministrenes placering med tilhørende vurdering fra politisk kommentator Erik Holstein.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt:
For et år siden blev der dannet en ny regering med deltagelse af Venstre, Konservative og Liberal Alliance. Hvordan bedømmer du de enkelte ministres indsats på en skala, hvor minus 10 står for den meget dårlige præstation, og plus 10 står for den meget gode præstation?
(Giv et tal til hver af de ministre, du synes, du kan bedømme. Ellers kryds af ud for feltet "Kan ikke bedømme").

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1073 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 15. til 19. november 2017.

Se alle tallene her.


0:000:00