Peter Skaarup: Klimaspørgsmålet er apolitisk

INTERVIEW: Dansk Folkeparti vil bruge ”gulerodsmetoden” for at få alle med i den grønne omstilling, men partiets klimapolitik indeholder ingen årstal for, hvornår deres klimaløsninger skal indløses. ”Jeg føler mig godt dækket ind,” siger partiets gruppeformand.

Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen / Ritzau Scanpix
Freja SøgaardKasper Kaasgaard

Alle skal være med i den grønne omstilling, og det sker ikke, hvis man skaber en forestilling af, at verden er ved at gå under.

Sådan lyder det fra Peter Skaarup, Dansk Folkepartis gruppeformand.

”Vi skal løbende ændre adfærd med nogle centrale ting. Men verden går ikke under. Vi skal ikke overdrive i vores lyst til, at der skal ske noget hurtigt, for så får vi ikke alle folk med,” siger Skaarup.

Han mener derfor, at man skal belønne den gode adfærd i stedet for at straffe den dårlige. ”Gulerodsmetoden”, som han kalder den.

Vi har ikke været hurtige nok ude med at formulere os i forhold til det her

Peter Skaarup
Gruppeformand for Dansk Folkeparti

”Jeg tror, at der er en træthed blandt nogen, fordi man oplever en løftet pegefinger fra specielt medierne og også fra nogle politikeres side. At hvis vi bare holder op med at bruge fossile brændsler og stopper med at flyve og at spise kød, så er alting godt,” siger han og tilføjer:

”Det er et lidt apolitisk emne, forstået på den måde at klima er en fælles opgave. Der er ikke nogen, der er uenige om opgaven, men så kan der være diskussioner om løsningen,” siger DF-gruppeformanden.

Ingen tidshorisont
En af Dansk Folkepartis løsninger er at gøre grønne biler til de billigste, så man dermed belønnes for tage det klimavenlige valg.

Derudover skal der ifølge Skaarup plantes flere træer i naturen, og i havet skal der etableres stenrev og plantes ålegræs, og så skal der være flere kampagner, der får danskerne til at købe danske råvarer, så man slipper for den lange transport.  

Han fortæller, at Dansk Folkeparti også støtter mere forskning, og at det er meget vigtigt, at vi får spredt den danske grønne viden til andre lande.

0:000:00