Regeringens klimaudspil deler vandene: ”Yderst beskedne reduktioner” og ”gode grønne skridt”

REAKTIONER: Erhvervsorganisationer roser regeringens for at skåne virksomheder for CO2-afgifter i nyt klimaudspil, mens grønne interesseorganisationer klandrer regeringen for manglende ambitioner.

Vejen mod Danmarks ambitiøse klimamål om 70 procents reduktion af drivhusgasser i 2030 blev hurtigt genstand for ivrig debat, da regeringens onsdag fremlagde sit udspil til første del af en klimahandlingsplan. 

Ros fra erhvervslivet
Over en bred kam roser erhvervslivet regeringen for at omfavne flere af klimapartnerskabernes anbefalinger ved at levere grønne løsninger uden at lægge forhindringer i vejen for virksomhederne.  

”Særligt på vejen ud af en krise giver det ikke mening at pålægge virksomhederne højere afgifter. Men det er også vigtigt at slå fast, at vi ønsker at lykkes med vores ambitioner om en reel reduktion af CO2. Vi ønsker ikke, at udledningerne flytter til udlandet, og det er der stor risiko for, hvis virksomhederne bliver pålagt en høj CO2-afgift,” skriver administrerende direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen, i en pressemeddelelse.

Login