Tørnæs, Lilleholt og Ellen Trane hædres af Dronningen

KOMMANDØRKORS: H.M. Dronning Margrethe har tildelt V-ministrene Ulla Tørnæs, Lars Christian Lilleholt og Ellen Trane Nørby kommandørkors. 

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) er blandt modtagerne af kommandørkorset. 
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) er blandt modtagerne af kommandørkorset. Foto: Gitte Blom Christensen/Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Kiki Qvistgaard

Tre V-ministre i regeringen er af Dronningen blevet tildelt kommandørkors. 

Det oplyser hoffet i en pressemeddelelse.

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs modtager kommandørkorset af 1. grad af Dannebrogordenen. Ulla Tørnæs har været medlem af Folketinget siden 1994 og var fra 2005 til 2010 minister for udviklingsbistand. Fra februar til november i 2016 var Ulla Tørnæs uddannelses- og forskningsminister i den daværende V-regering.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt modtager kommandørkorset af Dannebrogordenen. Lilleholt var midlertidigt folketingsmedlem ad flere omgange, inden han i 2001 blev valgt ind. Han var blandt andet energi- og klimaordfører, inden han i 2015 blev minister.

Og endelig modtager sundhedsminister Ellen Trane Nørby også kommandørkorset af Dannebrogordenen. Ellen Trane blev valgt til Folketinget i 2005 og har tidligere været minister for børn, undervisning og ligestilling. 

0:000:00