Om  
Jens Ramskov

Videnskabsjournalist modtager H.C. Ørsted sølvmedalje

Journalist på Ingeniøren Jens Ramskov er blevet tildelt H.C. Ørsted sølvmedalje for forbilledlig formidling. Det sker på 200-året for elektromagnetismens opdagelse.

Sofie Hvemon

Selskabet for Naturlærens Udbredelse har valgt at hædre videnskabsjournalist Jens Ramskov for sit mangeårige arbejde med formidling af videnskab, teknologi og forskning. Han tildeles derfor H.C. Ørsted sølvmedalje for sit arbejde.

Det skriver Ørsted i en pressemeddelelse.

Præsident for Selskabet for Naturlærens Udbredelse Dorte Olesen udtaler i pressemeddelelsen:

"Jens Ramskov er en videnskabsjournalist i særklasse. Han har i mere end 20 år i Ingeniøren formidlet nye videnskabelige fremskridt med en særdeles dybdeborende tilgang til emnerne."

H.C. Ørsted medaljen i sølv gives for "fremragende forskningsformidling af eksakt naturvidenskab til bredere kredse gennem en længere årrække". Tidligere modtagere tæller blandt andre professorer, lektorer og en enkelt videnskabsjournalist.

Medaljeoverrækkelsen finder sted 2. juli i Rundetaarn. Det sker i forbindelse med åbningen af udstillingen 'Ørsted på ny – skønhed i naturen'. Overrækkelsen sker med støtte fra Ørsted.

0:000:00