Vismænd: Skal andre lande kopiere vores klimaindsats, skal vi vise, det ikke er dyrt

INTERVIEW: Det fordyrer klimaindsatsen med et 70-procentsreduktionsmål i 2030, når endemålet stadig er klimaneutralitet i 2050. Vil politikerne skrue op for ambitionerne, bør de i stedet fremrykke målet om klimaneutralitet, mener vismændene.

Midt under de afgørende forhandlinger om en ny klimalov kaster de økonomiske vismænd fornyet tvivl om fundamentet i forhandlingerne.

Ifølge vismændene er politikerne nemlig på gale veje, når de vil skrive 70 procent reduktion i 2030 ind i loven og ikke i stedet vil pille ved lovens formål: hvornår Danmark skal være 100 procent klimaneutralt.

"Er politikerne blevet mere ambitiøse, bør de ikke vise det ved at skrive et meget højt delmål ind i klimaloven, fordi det kun vil gøre det hele dyrere. I stedet bør de fremrykke endemålet: målet om klimaneutralitet i 2050, og indføre et samlet klimabudget frem til klimaneutralitet. Det vil være vores råd," siger Lars Gårn Hansen, der er økonomiprofessor ved Københavns Universitet og en del af De Økonomiske Råds formandskab.

Login