Parlamentet#15: BIG tax, bad EU: Trumps sabelraslen, Italiens jordskred og krisen i vestligt demokrati

PODCAST: Mens tyskerne endelig har fået en regering, og Italien nu får svært ved at lave en, slynger EU og USA om sig med trusler, der lugter af handelskrig over Atlanten. Hør om det – og om farezonen for vores demokrati – i denne uge.

Hvad nu, hvis nye generationer af borgere i den vestlige verden ikke rigtig har tillid til vores demokratiske samfundsmodel mere? Det spørgsmål stiller den tysk-amerikanske forsker Yascha Mounk i en opsigtvækkende ny bog: The People Versus Democracy, som netop er udkommet.

Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, har været i Berlin for at interviewe Mounk om faresignalerne for demokratiet, både i USA og her hos os. I den nye udgave af podcasten Parlamentet kan du høre, hvad Yascha Mounk siger om særligt Europas problemer.

Artiklen fortsætter under podcasten.

Han mener blandt andet, at Ungarn slet ikke er et demokrati mere, at EU er for fjernt fra borgerne, og at Tysklands kansler er gået glip af sin store chance for at tage kampen op mod populismen og give det europæiske samarbejde nye visioner.

Altingets EU-redaktør, Rikke Albrechtsen, kommer stærkt tilbage i denne podcast, hvor hun sammen med podcastvært og Europa-analytiker Thomas Lauritzen tager fat på tre af de store dagsordner lige nu:

Den nye tyske regerings EU-planer, Italiens dramatiske valgresultat og Donald Trumps trusler om straftold på europæisk stål, aluminium og måske også biler.

Den Europæiske Union ”gør det næsten umuligt for os at handle med dem”, siger USA’s præsident. EU’s handelskommissær Cecilia Malmström svarer, at Trump virkelig har misforstået noget.

Hør den amerikanske præsident krydse klinger med de europæiske topfolk i denne uges udgave af Altingets Europa-podcast.

Klik her og abonner på Parlamentet i iTunes. Find os på Soundcloud her. Find os på Stitcher her.

Forrige artikel Parlamentet#14: Bonjour Thyborøn! Stormfuldt Brexit, ny dansk EU-chef og en fisketur med Barnier Parlamentet#14: Bonjour Thyborøn! Stormfuldt Brexit, ny dansk EU-chef og en fisketur med Barnier Næste artikel Parlamentet#16: Bliver briterne urimeligt straffet for at melde sig ud af EU? Parlamentet#16: Bliver briterne urimeligt straffet for at melde sig ud af EU?