Parlamentet#20: Afrikansk svinepest, albansk EU-håb og USA-ambassadørens briefing

PODCAST: Hvad vil Trump med Europa? Flyv med Thomas Lauritzen til Washington D.C., og få nogle svar i denne uges europæiske podcast. Tilbage i Bruxelles taler vi også om alt fra grænseoverskridende vildsvin til Selmayr-gate og præsident Macrons store tale i Europa-Parlamentet.

Klik her og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stichter her

Både Danmark og resten af Europa må hellere vænne sig til at håndtere et mere protektionistisk Amerika i de kommende år, siger Danmarks USA-ambassadør i den nye udgave af Altingets europæiske podcast, Parlamentet.

Podcastens vært, Europa-analytiker Thomas Lauritzen, har været en tur i den amerikanske hovedstad, hvor han har besøgt ambassadør Lars Gert Lose på den danske ambassade i Washington D.C.

”Selv hvis Trump faldt i morgen, så vil det her stadig være med os,” siger Lose blandt andet om den ulmende handelskrig over Atlanten, som præsident Donald Trump har truet med i dette forår.

Ambassadøren giver sin analyse af, hvorfor Trump blev præsident, hvad det betyder for os, og hvorfor han trods alle skandalerne og alle de tossede tweets alligevel godt kunne gå hen og blive genvalgt i 2020. Og selv hvis han ikke gør, så vil USA’s splittelse og nationalisme fortsætte med at vokse.

Få din egen ambassadørbriefing fra en åbenhjertig dansk topdiplomat, der brydes med folk fra Kongressen og fra præsident Trumps administration hver eneste dag.

Flyv med tilbage igen, og hør Lauritzens nye analyse af Europas mest magtfulde præsident: Frankrigs Emmanuel Macron, der holdt sin første tale til Europa-Parlamentet i tirsdags. Hvorfor var Macron mere forsigtig end sædvanlig? Og hvorfor må Danmark ikke beholde sin milliard-rabat i EU?

EU-redaktør Rikke Albrechtsen fortæller om, hvordan de folkevalgte i Strasbourg har givet Kommissionen en næse på grund af en stærkt kritiseret udnævnelse af embedsværkets nye topchef … Og så kan hun også en historie om smittebærende vildsvin og en anden om truede europæiske bier.

Du kan også høre om, at Kommissionen foreslår at forhandle om optagelse af det fattige Albanien i Unionen. Synes de nuværende medlemslande nu også, at det er en god idé?

Og så får Rikke Albrechtsen en rejsegave af Thomas Lauritzen: The Donald Pen. Den ligner en vis præsident. Og den kan tale.

Hør det hele i denne uges podcast fra Bruxelles.

Klik her og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stichter her

Forrige artikel Parlamentet #19: Holder Thulesen Dahl med Storbritannien eller EU? Parlamentet #19: Holder Thulesen Dahl med Storbritannien eller EU? Næste artikel Parlamentet#21: Piiift! Whistleblowere, uddøende EU-danskere og en præsidentiel bromance Parlamentet#21: Piiift! Whistleblowere, uddøende EU-danskere og en præsidentiel bromance