Ugens EU-podcast: Sådan klarede Vestager sin første tv-duel som kandidat til EU-toppost

PARLAMENTET#65: Margrethe Vestager fortæller os, hvorfor hun vil være EU-chef, og vi analyserer hendes optræden i Eurovisions spitzen-debat. Og så afrunder podcasten rundrejsen til andre landes EU-valg med nedslag i Irland og Storbritannien.

Foto: Aris Oikonomou/AP/Ritzau Scanpix

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

”Det kan lige så godt være mig, som det kan være en hvilken som helst anden inden for det her felt.”

Sådan siger Margrethe Vestager i ugens europæiske podcast fra Altinget. Den udkommer dagen efter, at den danske kommissær via en stor europæisk tv-debat for alvor har kastet sig ind i ræset om Den Europæiske Unions topposter.

Vestager repræsenterede Europas liberale, da politikere fra de forskellige politiske familier onsdag aften var inviteret af Eurovision til at dyste om jobbet som den næste formand for EU-Kommissionen.

Podcastvært Thomas Lauritzen mødte den danske konkurrencekommissær lige efter debatten for at høre, hvorfor hun gerne vil have Unionens vigtigste chefjob, og hvorfor hun betragter sig selv som egnet til opgaven. Du får Vestagers svar i podcasten.

Du kan også høre Lauritzen diskutere med EU-redaktør Rikke Albrechtsen, hvordan Bruxellesboblens danske stjerne egentlig klarede sig i debatten med blandt andre den konservative Manfred Weber og socialdemokraternes kandidat, Frans Timmermans.

Her hvor vi går ind i slutspurten til næste uges europæiske valg på tværs af kontinentet, analyserer Altingets eksperter også både de liberales og nationalisternes forsøg på at blive magtfaktorer i det kommende Europa-Parlament. Hovedpersonerne i den historie hedder Emmanuel Macron og Matteo Salvini, og de er begge stødt ind i vanskeligheder med deres vidt forskellige ambitioner.

Og så afrunder Thomas Lauritzen sin rundtur med nedslag i otte forskellige medlemslandes europæiske valgkamp. Efter Sverige, Polen, Tyskland, Frankrig, Italien og Holland er turen nu kommet til Irland og Storbritannien.

Her kan du blandt andet høre den politiske redaktør fra Financial Times, George Parker, levere en nådesløs analyse af Storbritanniens modvillige valg midt under Brexit.

”Vælgerne er rasende og vantro. Det føles slet ikke som noget normalt valg. Snarere som en genopførelse af folkeafstemningen for tre år siden,” siger han.

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00