Ugens EU-podcast: Lars Løkke giver startskuddet til Danmarks Europa-valg

PARLAMENTET: EU gør os ikke mindre danske, siger statsministeren. I sin åbningstale advarede han om Brexit og satte datoen for europaparlamentsvalget til søndag 26. maj. I ugens podcast kan du møde den eneste danske spidskandidat, der er helt ny i politik: Pernille Weiss. Konservativ, kristen – og sexolog.

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Tidligere har der været politikere, der drog til Strasbourg med ambitioner om at gøre EU ”mere sexet” for borgerne. Det siger Pernille Weiss ikke noget om – men til gengæld er hun sexolog, og det er ikke unyttigt i politik.

”Der er mange gode informationer, om hvordan mennesket har det i sex. Jeg tror, det giver mig et mod til ikke at være bange for at tale om det, der er besværligt,” siger hun.

Mød de konservatives nye spidskandidat til næste års europaparlamentsvalg i denne uges europæiske podcast, hvor Thomas Lauritzen taler med hende om både sex, politik og betydningen af vores kristne kulturarv i Europas politiske landskab.

Den tidligere sygeplejerske og mangeårige erhvervsleder Pernille Weiss er et nyt ansigt i dansk politik. Nu går hun efter at afløse veteranen Bendt Bendtsen som eneste dansker i Europa-Parlamentets største gruppe, den kristenkonservative EPP.

I denne uge gav statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en vis forstand startskuddet til Danmarks næste EU-valgkamp, da han i sin åbningstale formelt fastlagde danskernes valgdag til søndag 26. maj.

”Der er ingen modsætning mellem dansk suverænitet og et stærkt dansk engagement i Europa. Tværtimod,” sagde Løkke i talen, hvor han også beskrev Storbritanniens exit fra EU 29. marts 2019 som ”en tragedie”.

”Vi forbereder os på, at der måske ikke kommer en aftale om Brexit,” sagde statsministeren i Folketinget tirsdag.

Dagen efter gik hans britiske modstykke, Theresa May, på scenen under den konservative partikonference i Birmingham til tonerne af ABBA’s ”Dancing Queen”.

I podcasten gør Lauritzen og EU-redaktør Rikke Albrechtsen status over Mays tale, de konservative snigskytters forsøg på at pille hende ned – og slutspurten i forhandlingerne i Bruxelles.

Du kan også høre sidste nyt om det europæiske ramaskrig over Danske Banks hvidvask, den russiske indflydelse på navnestriden om Makedonien og meget mere. På med lyden!

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Theresa May slikker sine sår efter Brexit-braget i Salzburg Ugens EU-podcast: Theresa May slikker sine sår efter Brexit-braget i Salzburg Næste artikel Podcast fra EU-topmødet: May må tilbage til tegnebordet Podcast fra EU-topmødet: May må tilbage til tegnebordet