EU-Parlamentet stemmer ny tech-regulering igennem

Ny lovgivning, som skal inddæmme og forhindre konkurrenceforvridende adfærd fra store spillere i særligt tech-branchen, er på vej. Den indeholder blandt andet lovgivning, som skal forbyde brug af målrettet annoncering mod mindreårige på nettet.

En af Margrethe Vestagers største lovpakker i sin nuværende periode som EU-kommissær er tættere på at blive virkelighed. EU-Parlamentets fagudvalg har godkendt sit forslag til en endelig tekst med et stort flertal.<br>
En af Margrethe Vestagers største lovpakker i sin nuværende periode som EU-kommissær er tættere på at blive virkelighed. EU-Parlamentets fagudvalg har godkendt sit forslag til en endelig tekst med et stort flertal.
Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

En af EUs store tech-reguleringer, Digital Markets Act, har nået en milepæl. Den er stemt igennem med et stort flertal i det relevante udvalg i EU-Parlamentet og er dermed på vej til de afsluttende forhandlinger mellem Kommissionen, Parlamentet og EU's medlemslande.

Der mangler blot end endelig afstemning i hele samlingen af EU-parlamentarikere i december, før lovgivningen går videre. Digital Markets Act og dens søsterlovgivning Digital Services act blev foreslået af EU-Kommissionen i 2020.

De to lovgivninger udgør sammen med kommende reguleringer om kunstig intelligens, Kommissionens tech-reguleringspakke. Markets act er hovedsageligt konkurrencelovgivning, Services Act fokuserer i højere grad på at regulere, hvordan digitale tjenester modererer deres platforme, så brugerne kan færdes sikkert.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00