Flere kommuner når ikke det naturmål, som de blev stillet for ti år siden: "Der er ingen undskyldninger"

Hver femte af landets kommuner melder, at de ikke kan nå at gennemgå deres særligt beskyttede natur, selvom de har haft ti år til det. Det efterlader vigtige naturområder i en sårbar position, lyder kritikken fra Danmarks Naturfredningsforening.

Rundtom i landets kommuner findes arealer, der er levesteder for vilde dyr og planter. De er omfattet af særlig naturlov, men kommunerne er ikke gode nok til at opretholde den, lyder kritikken.
Rundtom i landets kommuner findes arealer, der er levesteder for vilde dyr og planter. De er omfattet af særlig naturlov, men kommunerne er ikke gode nok til at opretholde den, lyder kritikken.Foto: Jakob Arnholtz/Biofoto/Ritzau Scanpix
Ella Hjalmsrud Jørgensen

Syv måneder før deadline ser det ud til, at flere kommuner ikke når det naturmål, de blev stillet for ti år siden.

Det gælder konkret målet om, at kommunerne skal få styr på deres særligt værdifulde naturområder, så de kan sikre beskyttelsen af disse.

Adskillige kommuner oplyser til Miljøstyrelsen, at de ikke regner med at nå i mål med registreringen, oplyser styrelsen til Altinget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024