Hvor går grænsen for at tjene penge på velfærd?

Nogle af de største private velfærdsvirksomheder, som indkasserer profit på danske kommuner, er ejet af internationale investorer i skattely. I dagens Ajour diskuterer vi, hvor grænsen går for at tjene penge på velfærd.

”Helt grundlæggende så skal man ikke tjene penge på at pleje de mest udsatte og sårbare. De velfærdskroner, der bliver afsat, skal bruges på de borgere. De skal ikke gå til kapitalfonde ude i verden,” sagde social- og ældreminister Astrid Krag til Ekstra Bladet.
”Helt grundlæggende så skal man ikke tjene penge på at pleje de mest udsatte og sårbare. De velfærdskroner, der bliver afsat, skal bruges på de borgere. De skal ikke gå til kapitalfonde ude i verden,” sagde social- og ældreminister Astrid Krag til Ekstra Bladet.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Hjælp os med at gøre Altingets podcasts endnu bedre ved at svare på spørgeskemaet på altinget.dk/lyd

I Sverige er velfærdsvirksomheder big business.

I Danmark vil regeringen med social- og ældreminister Astrid Krag i spidsen forbyde private virksomheder at tjene på sociale tilbud – et forbud der dog ikke kunne samles flertal for i Folketinget.

Nu har Altinget afdækket, at nogle af de største danske velfærdsvirksomheder har ejere der er helt eller delvist placeret i skattely.

Derfor taler vi i dagens Ajour med Kim Rosenkilde, som er redaktør på Altinget Kommunal, om hvor den politiske grænse går for at tjene penge på velfærd.

Læs også


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Astrid Krag

MF (S), fhv. social- og ældreminister
student (Tørring Amtsgymnasium. 2001)

0:000:00