Overblik: Her er hjælpepakkerne til dansk erhvervs- og kulturliv

Regeringen har sammen med et flertal i Folketinget åbnet muligheden for, at en række kompensationsordninger til erhvervs- og kulturlivet kan søges igen. Læs hvilke her.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Mads Mose Vikkelsø

På et pressemøde torsdag præsenterede regeringen sammen støttepartierne Radikale, Enhedslisten og SF, samt Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Kristendemokraterne og Alternativet en række nye kompensationsordninger, som nu åbner igen.

Det sker efter, at et flertal i Folketinget har besluttet en nedlukning af nattelivet, herunder lukketid for serveringssteder kl. 24, samt begrænsninger af større koncerter.

De nye restriktioner vil få konsekvenser for erhvervs- og kulturlivet, hvilket har fået regeringen og et flertal af partierne i Folketinget til at åbne muligheden for igen at kunne søge om corona-hjælpepakker.

Læs her, hvilke ordninger der kan søges.

  • Faste omkostninger:
    Kompensationsordningen for faste omkostninger forlænges til den 28. februar 2022, og kravet til omsætningsnedgang sættes ned til mindst 30 procent Det gælder fra 1. december 2021.

  • Selvstændige, herunder kunststøtteordningen:
    Kompensationsordningen til selvstændige herunder kunststøtteordningen genåbnes med et krav til en omsætningsnedgang på mindst 30 procent. Ordningen kan søges fra den 1. december 2021 til og med 28. februar 2022.

  • Tvangslukninger:
    De dele af dansk erhvervs- og kulturliv, der er tvangslukkede såsom natteliv, vil kunne få dækning af alle deres faste omkostninger og adgang til selvstændigordningen for tvangslukkede.

  • Arrangører:
    Arrangørordningen genåbnes for arrangementer på mindst 350 stående personer, der er planlagt før den 7. december 2021 eller er fast tilbagevendende, og som aflyses, udskydes eller ændres væsentligt.
    Samtidig etableres en ordning, som skal dække spillesteders aflysning udskydelse eller ændringer af mindre indendørs arrangementer (51-349 stående tilskuere).

  • Aflysninger af julefrokoster:
    Der oprettes en pulje til dækning af kasserede varer hos virksomheder, der er leverandører til aflyste julefrokoster, private fester og sociale begivenheder for mere end 50 deltagere, som skulle have været afholdt den 10., 11. og/eller 12. december uden for private hjem for eksempel i restauranter, festlokaler eller lignende.

    Der gives desuden mulighed for at søge ordningen for faste omkostninger baseret på et omsætningsfald i december alene. Normalt skal man som virksomhed søge for to eller tre måneder under et.

  • Weekendpulje for kasserede letfordærvelige varer
    Der etableres en pulje målrettet de virksomheder og leverandører, der, på grund af nye restriktioner, brænder inde med letfordærvelige varer i weekenden den 10. december til 12. december 2021.

    Den enkelte virksomhed kan maksimalt modtage et kompensationsbeløb på 30.000 kroner for kasserede varer. Der afsættes 10 millioner kroner til puljen.

  • Låne- og garantiordninger
    Låne- og garantiordningerne under EKF, Vækstfonden og Rejsegarantiordningen forlænges frem til den 28. februar 2022.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00