Alternativet har valgt spidskandidat til næste års EP-valg

EU-SPIDS: Rasmus Nordqvist er valgt som Alternativets første spidskandidat til Europa-Parlamentet nogensinde.

Næste år skal Rasmus Nordqvist (ALT) muligvis skifte politisk kampplads.

I hvert fald er den 43-årige alternativist blevet valgt som sit partis spidskandidat til europaparlamentsvalget i maj 2019. 

Det skriver Alternativet i en pressemeddelelse.

Nordqvist går til valg på et solidarisk og demokratisk Europa, der skal være grønnere. 

"EU er en afgørende platform, hvis vi skal sikre en stærk dagsorden for en bæredygtig omstilling til fordel for både klimaet og naturen," siger han i pressemeddelelsen.

En af måderne, Rasmus Nordqvist vil kæmpe den grønne klimakamp i Bruxelles på, er ved at videreføre Alternativets tre bundlinjer til EU, så der foruden den økonomiske bundlinje også vil skulle være en social og en grøn af slagsen. 

Hvis det lykkes Nordqvist at blive valgt til Europa-Parlamentet, kommer han til at repræsentere den transnationale liste European Spring.

En liste, der foruden Alternativet blandt andet består af DemA i Italien, Razem i Polen, Livre i Portugal, Génération.s i Frankring og MeRA25 i Grækenland. 

Nordqvist, der i sin tid var med til at stifte Alternativet, har siddet i Folketinget siden 2015. 

Nu kommer han altså i maj 2019 til at stå øverst på sit partis opstillingsliste.

Her skal han kæmpe om et af nu fjorten mandater, som tilkommer Danmark, da vi med briternes udtræden af EU får lov at sende en ekstra folkevalgt afsted til Bruxelles. 

Forrige artikel Sådan vil regeringen bekæmpe udenlandsk propaganda Sådan vil regeringen bekæmpe udenlandsk propaganda Næste artikel Det sker i EU: Juncker skal sikre sit eftermæle Det sker i EU: Juncker skal sikre sit eftermæle