Det sker i EU: Europæiske ledere mødes i Paris til reformsnak, og COP28 går løs i Dubai

Startskuddet lyder til FN's årlige klimakonference i De Arabiske Emirater. Det sker i en uge, hvor Charles Michel flyver på charmetur i Ungarn og fortsætter sit fremtidsshow i Paris.

Sultan Al Jaber skal agere forhandlingsleder til det kommende klimatopmøde i Dubai. Han er både De Forenede Arabiske Emiraters minister for industri og avanceret teknologi&nbsp;<i>og</i>&nbsp;administrerende direktør i det nationale olie- og gasselskab, Adnoc.
Sultan Al Jaber skal agere forhandlingsleder til det kommende klimatopmøde i Dubai. Han er både De Forenede Arabiske Emiraters minister for industri og avanceret teknologi og administrerende direktør i det nationale olie- og gasselskab, Adnoc.Foto: Christoph Soeder/AP/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

Mandag 27. november

Rådsformand Charles Michel tager på charmeoffensiv i Ungarn for at massere premierminister Viktor Orbán forud for EU-topmødet i midten af december. Det sker, efter Putin-sympatisøren i et brev til rådsformanden har truet med at blokere EU’s støtte til Ukraine og landets fremtidige optagelse i Unionen, medmindre EU’s ledere går med til at genbesøge hele deres Ukraine-strategi.

Danmark starter ugen ud med at være vært for en konference i Aalborg for EU-Kommissionen om CO2-fangst, anvendelse og lagring. Formålet er at sætte fart på udviklingen af et europæisk marked og infrastruktur for netop fangst, anvendelse og lagring af CO2. På konferencen vil Aalborg Portland også indvie et nyt pilotprojekt. Blandt deltagerne er både politikere, virksomheder og organisationer – herunder Kronprins Frederik, EU's energikommissær, Kadri Simson, og klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M).

Udvidelse og Ukraines indlemmelse i Unionen er på plakaten, når politikere fra Ukraine og eksperter mødes til en konference arrangeret af EU-Kommissionen i Danmark, Tænketanken Europa og henholdsvis Ukraine, Polen og Litauens ambassader i København. 

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00