Det sker i EU: Final countdown for Europa-Parlamentet

De 705 EU-parlamentarikere skal nå igennem et bjerg af lovgivning, når de mødes for sidste gang, inden der er dømt valgkamp frem til juni. De europæiske udenrigsministre har Mellemøsten og Rusland på plakaten, mens den franske præsident kaster sig ud i en stor Europa-tale, også kaldet Sorbonne 2.0.

Foto: Jean-Francois Badias/AP/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 22. april

Den russiske skyggeflåde i Østersøen er blandt emnerne, når EU’s udenrigsministre flokkes til Luxembourg mandag til deres månedlige komsammen. Her vil den svenske udenrigsminister rejse problemstillingen med trafikken af bedagede tankskibe, som fragter russisk olie gennem også danske farvande.

Den ukrainske udenrigsminister og forsvarsminister forventes begge at være med på et videolink på mødet for at drøfte krigens tilstand med deres EU-kolleger. Alt det kan dog ende med at blive overskygget af den højspændte situation i Mellemøsten, som også er på programmet.

I Strasbourg begynder den sidste lovgivningssamling for dette mandats europæiske folkevalgte i Europa-Parlamentet. Det bliver en maratonafslutning af rang for EU-parlamentarikerne, der skal stemme om hele 89 forskellige sager over de næste fire dage. Derefter klapper lovgivningsvinduet i, og det åbner ikke før på den anden side af EU-parlamentsvalget til juni. 

{{toplink}}
Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00